Underground Movement Festival ще раздвижи София с техно и drum & bass звуци от цял свят

08.09.2016, 15:45

На 1 октомври международни и български диджеи ще напълнят НДК

   
 
Underground Movement Festival ще раздвижи София с техно и drum & bass звуци от цял свят

В началото на октомври, българските фенове на техно и Drum & Bass музиката ще могат да станат част от едно мащабно събитие. Underground Movement Festival ще представи някои от най-актуалните, международни и местни диджеи, както и някои изгряващи, но обещаващи имена. Събитието ще се проведе на 1 октомври в НДК. Програмата ще е разделена на две зали (7 и 9), с два отделни лайнъпа, различни артисти и различни стилове музика (техно и drum & bass).

В България техно и drum & bass феновете често се срещат на някои от профилираните събития. Ето защо организаторите дават възможност на всички тях да се забавляват заедно в едно съвместно събитие от поредицата кооперативи между HMSU и Renesanz.

1773806

В техно залата ни очаква масивен звук, в компанията на диджеи, които ще превърнат вечерта в едно незабравимо техно събитие. Първият обявен хедлайнер за вечерта е едно име със световен авторитет, и типичен представител на немското груув звучене - KAISERDISCO.  Дуото е на сцената от 16 години, участвали са на почти всички европейски фестивали, ремиксирали са тракове на имена като Nicole Moudaber, Sébastien Léger, Steve Lawler и Booka Shade и са издавали за топ лейбъли като Drumcode, Suara, Snatch и Get Physical. Това е и първото участие на KAISERDISCO в България!

1773812

Не по-малко познато на световната сцена е и името на ENRICO SANGIULIANO (Италия). Tой със сигурност е най-прогресиращия артист на световната техно сцена. Доказателство за това е достигането на 5 негови парчета до №1 по продажби в класацията на Beatport, като една от тях дори поставя рекорд за най-много месеци на първо място от самото създаване на сайта. По-рано тази година, диджея дебютира с издание за един най-престижните техно лейбъли в света, този на Adam Beyer – Drumcode, а заглавното парче Moon Rocks се превърна в своеобразен химн на тазгодишното издание на холандския фестивал Awakenings.

В програмата на техно залата, разбира се, ще има и български представители. Те са едни от най-влиятелните и интересни артисти на местната електронна сцена. BALTHAZAR & JACKROCK, създатели на Renesanz и носители на някои от най-престижните награди за техно и минимал диджеи, давани в България.

Това, което ще се случи във втората зала пък, ще е типичен пример за World of Drum & Bass ивент – един от най-популярните парти-брандове за Drum & Bass музика. Вече повече от 10 години, концепцията на бранда се прилага в български събития като Spirit of Burgas, SEEME и много други, което е абсолютна гордост за родната сцена.

1773808

В Drum & Bass  залата ни очаква също толкова добра селекция от артисти и качествена музика, която ще ни отведе в един свят, изпълнен с разчупени бийтове, силни бас линии и темпо. Първият обявен хедлайнер е едно трио, което ще посрещнем за пръв път - DRUMSOUND & BASSLINE SMITH (Великобритания). Британците са едно от най-актуалните имена на световната Drum & Bass сцена в момента, а милионите слушания и гледания на техните видео клипове и парчета са несъмнено доказателство за това. Те са и собственици са на един от най-престижните лейбъли – Technique Recordings.

1773814

Те ще бъдат последвани от едни от най-чаканите артисти у нас - дуото STATE OF MIND. Всички запалени фенове още помнят тяхното незабравимото първо участие в София през 2013 г. Сега е ред за втори епизод с участието на най-популярните артисти от Нова Зеландия. Момчетата  от STATE OF MIND са под светлините на прожекторите от 2005 г. насам, имат милиони гледания, мега колаборации и редица топ 10 чартове.

Българското представяне във втората зала на фестивала също ще бъде запомнящо се, защото ще имаме удоволствието да чуем диджея, който сложи България на световната Drum & Bass сцена - L 33.

Билетите за  Underground Movement Festival са в продажба на цена от 30 лв., както и промо VIP билети от 40 лв. в мрежата на EVENTIM, Office 1, OMV, Orange Center, билетен център НДК, Техномаркет и Пикадили.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ