Queen имат още какво да кажат

05.10.2011, 15:00

   
 
Queen имат още какво да кажат

Днешният ден направо се пука по шевовете от музикална събитийност. Фронтменът на AC/DC Брайън Джонсън става на 64, първият сингъл на Beatles също празнува годишнина, а китаристът на Queen издаде книга.

Е, премиерата ѝ, както прочетохме в Contactmusic, е била онзи ден в Лондон, но ние разбрахме едва днес. На представянето на книгата в Лондон са били изложени и различни предмети, свързани с историята на Queen, сред които костюм на Фреди Меркюри, както и ръкописи на някои от песните на бандата.

Макар всички да свързваме името на бандата Queen най-вече с покойния ѝ фронтмен Фреди Меркюри, от нея са част и други известни и все още живи музиканти. Единият от тях – китаристът Брайън Мей е автор на тази книга, посветена на групата и озаглавена "40 years of Queen". Да, ясно е, че смъртта на Фреди е повратна точка в историята на бандата, но тя продължава да съществува, макар да е също толкова ясно, че никога повече няма да има същия успех.

Ние обаче си мислим, че с Брайън Мей май ще се харесаме. За щастие той не е сред надутите музиканти, които си въобразяват, че живеят на друга планета. За протокола ще отбележим, че сме впечатлени от чувството за хумор и самоиронията на Мей при представянето на книгата му, когато се е обърнал към присъстващите с думите: "Това е една уникална възможност да видите отблизо безценни реликви, включително мен".

Затова си мислим, че с удоволствие бихме посветили няколко дни от живота си на "40 years of Queen”, стига някой ден да се доберем до книгата или тя до нас. Имайки предвид интереса, който породи автобиографията на Кийт Ричардс "Life”, не се съмняваме, че все повече фенове ще се втурнат да си закупуват книгата с историята на една от най-добрите банди в света – Queen. И за да не си мислите, че сме голословни и просто ей така подхвърляме определението "най-добрите банди в света", ще отбележим, че освен всичко друго, Queen са били обявени за музикални икони точно вчера на ежегодната церемония по раздаването на награди от компанията Broadcast Music Inc. (BMI).

Изводът от всички тези събития е, че и след 40 години, и след загубата на Фреди Меркюри, в Queen още има живот и те имат още какво да ни кажат.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ