Green Day ловят някакви мигове

07.11.2011, 10:12

   
 
Green Day ловят някакви мигове

Миналата седмица Green Day за първи път изпълниха новата си песен, наречена "Carpe Diem" (улови мига) на концерта си в Сан Франциско. И ние, тъй като не крием, че сме техни фенове, чекнахме изпълнението в YouTube.

Песента никак не звучи зле, може би след още няколко слушания направо ще я пеем с пълно гърло (горко на колегите в съседната стая). Само че ни звучи малко по-различно от последните хитове на бандата. Вероятно причината е, че това парче, както и останалите песни на Green Day, които ще бъдат включени в новия им албум, май възраждат стила им от "Nimrod", издаден през далечната 1997 г. Така твърдят самите музиканти от американската пънк рок банда.

Все още не сме сигурни дали това е вярно и какво да очакваме. Все пак през последните години свикнахме с доста популярните им и тематични и албуми, като "American Idiot" и "21st Century Breakdown".

Във видеото виждаме, че това са Green Day, звучат като Green Day, значи сигурно са Green Day. Обаче се чудим защо такива пичове като тях са избрали толкова поетичен и изтъркан израз за име на иначе супер енергичната си и зареждаща песен.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ