Ford Lego  8 Виж всички снимки

28.09.2011, 12:00

   
 

Не, от Ford определено не са решили да кръщават един от своите автомобили на легендарните датски детски конструктори, даже напротив продължават да залагат на вече утвърдени имена като Explorer например. Именно новата версия на популярния SUV на американците попадна в полезрението ни днес, когато разбрахме, че Ford са решили да направят реплика на автомобила изцяло от кубчета Lego.

Копието е изцяло в реални размери и за конструирането му са били необходими 22 дизайнери, които са работили върху проекта в продължение на 2500 часа. Доста труд си е това. В процеса на създаването на Ford Explorer Lego са били използвани цели 380 хиляди кубчета конструктор. Наистина феноменално постижение, което допринася за масата на "автомобила" или по-точно "легомобила", която е малко над 1200 килограма. Тежичко, да. Още по-тежичко става, когато към масата на макета добавим тази на алуминиевата платформа, на която е разположен той - близо 350кг. Така общата маса на конструкцията е идея над тон и половина или достатъчно, за да повдигнем вежди в удивление.

Lego Explorer-ът бе представен на публиката във фабриката на Ford в Чикаго, след което репликата е изпратена в посока Орландо, където ще стане част от атракциите в новооткрития увеселителен парк Legoland. Лего-колата ще бъде пренесена до Орландо в специален камион с прозрачни стени, за да могат всички любители на автомобилите да се насладят на творението.

В Legoland копието ще бъде символ на училището по шофиране на Ford за деца, в което малчуганите ще имат възможността да седнат в кола пригодена за техните размери и да направят своите първи километри на пътя при максимална скорост от около 5 км/ч.

За тези от вас, които се чудят как е построен "Ford Lego", от компанията са приготвили видео, което проследява целия процес по "построяването" на макета на Explorer:

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ