Ella Eyre и Rudimental: звучно недостатъчни

14.09.2015, 13:00

Имаме ли чуваемост?

   
 
Ella Eyre и Rudimental: звучно недостатъчни

Много мразя така! Седмици наред се надъхвам за даден концерт, слушам албуми толкова много, че ми се набиват на клетъчно ниво, а като отида на въпросното събитие очакванията ми се реят високо, но действителността е някъде съвсем другаде. Да, говоря за Ella Eyre и Rudimental, които успяхме да видим на 12 септември в Интер Експо Център.

Но не успяхме да чуем. Честно, не знам как е възможно една извънземна певица като младата британка да не се чува за сметка на групата ѝ. Вероятно в този случай проблемът е в озвучителите, но всъщност се пренесе върху всеки един, който е искал да чуе Ella. Сетът на 21-годишната изпълнителка беше дълъг едва 40 минути, което не е изненада, предвид другите ѝ участия. Цялостното усещане след слизането ѝ от сцената обаче бе, че това, което се случи, беше недостатъчно. Вместо за толкова кратко време да бъдем доброволно отнесени от британската фурия, у нас остана едно емоционално недоволство.

1566553

Rudimental представиха силен диджей сет, при който, слава богу, нямаше какво да се обърка, така че всички, които имаха нужда да поскачат и да озвучат подобаващо малките часове на нощта, успяха да го направят. Да, при тях звукът си беше наред, признавам.

Много хора се дразнят като прочетат текст като този. Казват си "Тази какво се хваща толкова за звука, като всичко друго си беше наред - организация, локация, спазване на часовете, плащане с карти и т.н.)" Ако ви се струва дребнаво да се изисква качествен звук, когато човек отива да слуша изпълнител или група на живо, то значи забравяте каква е идеята на тези концерти. Не е да си облечеш най-гъзарските дрехи, да изкихаш 200 лева за прескъп алкохол, за да се видиш с приятели на фона на музика на живо. Най-важното нещо е звукът. Независимо къде е концертът, независимо кой излиза на сцената, каква е публиката и на какъв език говори - звукът е елементът, който може да побърка от кеф хората и точно той може да се превърне в лъжичката катран, която да отрови кацата с мед. Останалото са подробности.

За съжаление, на събитието с Ella Eyre и Rudimental именно отсъствието на адекватно озвучаване ще остане като глух спомен. Българската публика заслужава реванш. Дано го получи скоро.

1566551

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ