B-Real и Psycho Realm връщат доброто старо време

   
 
B-Real и Psycho Realm връщат доброто старо време

"Los Scandalous, Killafornia, where I'm from, dum ditty dum ditty ditty dum dum..."

Ако един ден ви се удаде възможност да посетите Лос Анджелис, без да сте запознати с демографската структура на града, то най-вероятно бихте останали леко изненадани от на места твърде засиленото присъствие на хора от латиноамерикански произход. Което и не е никак изненадващо, имайки предвид, че до средата на 19-ти век Градът на Ангелите е бил част от териториалната цялост на Мексико. От моментите на неговата "американизация" до днес, испаноговорящите деца на Ел Ей отстояват със зъби и нокти своите позиции в един мултикултурен град, който ги кара да се чувстват едновременно домакини и гости. Защото Ел Ей им принадлежи, но не съвсем. Докато не си го извоюват обратно. И ако едни го правят със заредено оръжие, подаващо се изпод дрехите, то други разчитат на музиката. На хип-хоп музиката. Този хип-хоп, който можете да чуете по улиците на Лос Анджелис от лилавите лоурайдъри, подобен на онзи, забиващ се в съзнанието от едноименния видео клип на Cypress Hill.

Малка, но отличителна част от тази микровселена на Ел Ей ще се пренесе в софийския Парти Център "4КМ" този петък (25.11), благодарение на организаторите от Symphonics Entertainment и RPL Records. Верните почитатели на Cypress Hill, които останаха разочаровани след пропадналия пърформънс на супергрупата край Разлог миналото лято, ще получат шанс да чуят на живо легендарния ѝ фронтмен B-Real. Макар и без Sen Dog, все пак значителна доза от магията на Cypress Hill ще докосне София. По-голяма част от латино армадата в "4КМ" ще бъде съставена от други генерали на хип-хоп сцената в Лос Анджелис – Psycho Realm (основани през 1989 г. от братята Sick Jacken и Big Duke), които вече демонстрираха какво умеят пред българската публика в Mixtape 5 през април. И не само демонстрираха, но и убедиха.

Ако погледнем към Cypress Hill през родната призма, както често имаме навика да правим, спокойно можем да заявим, че момчетата от Саут Гейт са емблематична група за голяма част от младите хора в началото и средата на българския преход. Не са една или две наследените ни от социализма, обикновено не особено приятни, но пък изпълнени със спомени панелки в крайните квартали, които са били разтърсвани из основи от пронизващия, сякащ поразяващ с мачете глас на B-Real. Ако можем да потърсим хип-хоп еквивалент на хеви метъл легендата Леми Килмистър, чийто дрезгав и неповторим глас на практика не ни позволява да го объркаме с никой друг, дори и да искаме, то това определено е фронтменът на Cypress Hill. Не сте съгласни? Опровергайте ни, а ние ще измислим как да ви наградим.

Очакваме, че за българските си фенове B-Real ще изпълни подбрана селекция от добре познатите ни хитове на Cypress Hill, като най-вероятно ще ни бъде поднесена и някоя друга изненада. Psycho Realm също ще разтресат залата с обичайния за групата заряд, като силно се съмняваме, че ще се намери човек, който да напусне Парти Център "4КМ", останал равнодушен към преживяното. Ние също ще наминем и ще поDIV-еем, като ви съветваме да не се колебаете и да сторите същото. Ако не за друго, поне заради доброто старо време, когато трудно можехме да попаднем на парти, където поне веднъж през колоните да не заехти "Insane In The Brain", "Tequilla Sunrise", "Dr. Greenthumb" и т.н. Тези спомени са ни скъпи.

Билетите за концерта са на цена от 40 лева, а на входа на Парти Център "4КМ" пропуските ще се продават по 45 лева. Ценните хартийки могат да бъдат закупени в мрежите на Eventim и Ticketstream (Germanos, Оffice 1, Пикадили, ОМV), като към тях е включено и афтър партито, което продължава веднага след изпълнението на артистите. Преди хедлайнерите B-Real и Psycho Realm, на сцената ще се качат The Pricks, като събитието няма да мине и без български съпорт в лицето на Bobo, Alex P, LOGO5, DVD, Kuts&Klets. Ние ще бъдем там в 20:00 ч., а вие?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ