8 абсурдни неща, изричани от пациенти

26.09.2014, 13:22

В съвсем адекватно състояние

   
 
8 абсурдни неща, изричани от пациенти

Не знаем дали абсурдните фрази, които ви предстои да прочетете, са казани от пациенти, упоени с медикаменти, или просто са плод на загладената им мозъчна повърхност, но е факт, че са безумни. Вероятно лекарите, пред които са били изречени, все още са в шок и се мъчат да забравят. Прочетете ги и вие, за да знаете какво никога, ама никога да не казвате нито пред медицински лица, нито пред каквито и да било други.

1. "Не искам никога да имам бебе, защото в болниците не ги къпят." - изречено от 30-годишна жена.

2. Вкарвахме в операционната жена на средна възраст и малко преди да ѝ сложим упойката, тя реши да ни сподели, че е алергична към латекс. Всички откачихме, защото, естествено, много от медицинските консумативи са от латекс, така че се постарахме да я оперираме в среда без никакъв латекс, който да застраши здравословното ѝ състояние. Когато я преместихме в реанимация, а след време се събуди, я попитах в какво се изразява алергията ѝ към латекс, а тя отговори: "Ооо, просто не ми харесва звукът, който издават латексовите ръкавици, миличък". Бях толкова потресен, че просто се обърнах и си излязох.

3. "Не, аз и годеницата ми не желаем дъщеря ни да получава която и да е ваксина, каквито и да било антибиотици и тестове. Това е отрова. Убождането с иглата е много по-лошо и вредно от "грипа", който ще хване, ако не ѝ се даде тази "отрова"."

И след това мъжът, новородената му дъщеричка и годеницата му се пъхнаха в кола, от която ме лъхна на цигари и джойнт.

4. 20 и няколко годишен младеж дойде в спешното видимо притеснен и дори паникьосан. Каза, че случаят е личен и пожела да говорим насаме. Разказа ми, че е спал с някаква жена, но не е използвал предпазни средства, а след това я е видял да си инжектира нещо в крака. Казах му, че това най-вероятно е било инсулин и тя сигурно има диабет. Това го ужаси още повече, а след секунда се провикна, че иска спешно да му се направи тест за диабет.

5. "Когато бях дете, имах астма, така че престанете да ме поучавате как да си гледам дъщерята, само защото си мислите, че сте по-умни от мен!" И жената напусна болницата. След два часа се върна, защото дъщеря ѝ бе изпаднала в тежка респираторна недостатъчност.

6. "Не яж и не пий нищо след 22 ч." казах на 3-годишната ми пациентка, стояща уплашена заедно с баща си. Сутринта беше операцията ѝ, така че трябваше да е готова. Когато на следващия ден започнахме да я интубираме обаче, тя повърна бъркани яйца, сърцето ѝ спря и трябваше да ѝ правим сърдечен масаж в продължение на 25 минути. Успяхме да я върнем, прекратихме операцията и я преместихме отново в педиатрията вече на дихателен апарат. Потърсихме отговор от баща ѝ, а той каза: "Тя каза, че е гладна. Вие бяхте прекалено суров с нея. Най-вероятно вие самият нещо сте ѝ направили, за да се случат тези проблеми."

7. Трябваше да обясним на майката на наш пациент, че причината всеки ден в училище да му става лошо се крие в това, че тя всеки ден му слага за обяд сандвич с фъстъчено масло, а момчето е алергично към фъстъци. Тя откровено призна, че не е знаела, че това е някаква съставка и че синът ѝ все пак е в гимназията и е трябвало да се сети, че е от сандвичите.

8. Имах случай на жена, която мереше температурата на детето си по следния начин: загрява фурната, слага едната си ръка пред отворената фурна, а другата на челото на бебето. Резултатът: според майката детето има около 200-250 градуса температура.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ