7 процеса, които се случват в тялото ви точно в този момент

25.08.2015, 09:31

Усещате ли ги?

   
 
7 процеса, които се случват в тялото ви точно в този момент

В момента, в който четете този текст, в тялото ви се случват милиони процеси, които ви държат живи, позволяват ви да дишате, да се движите, да виждате, чувате и усещате, да ходите до тоалетна и да преглъщате храната и бирата. Човешкото тяло е нещо изключително интересно, затова обожаваме да четем и научаваме нови неща за него.

Знаете ли, че в тялото ви непрекъснато се случват разни неща, за които вие дори не подозирате. Е, може би подозирате, но със сигурност не ги усещате. Сега ще ви представим седем от тях:

1. В момента в лицето ви се формира лепкавата течност мукус

Сополи. Сополи. Може да ги свързваме само с болест, кихане и други некомфортни физически състояния, но всъщност непрекъснато произвеждаме сополи, защото това е един най-нормален процес за човешкото тяло. Мукусът се образува, за да спира разните бацили да навлизат в тялото. Така че следващия път, когато си издухате носа, да знаете, че в кърпичката ви има мукус. Също така може да използвате тази дума, за да впечатлявате хората.

2. Храната ви се движи по 7.5-метровата магистрала към тоалетната

Закуската ви пътува до стомаха, където се разгражда от стомашния сок. Оттам започва голямото 7-метрово пътуване, което води до порцелановия трон.

3. Акари правят секс върху миглите ви

Според National Geographic има два вида акари, които се настаняват върху лицевото ви окосмение. Там живеят живот, изпълнен с емоции и физическа активност, основно състояща се в правене на секс. Следващия път, когато нещо ви влезе в окото, но не виждате какво е... да си знаете...

4. В гърлото ви има смърт

Онези от вас, които все още имат сливици, трябва да знаят, че те са покрити с малки пещерички. Тези малки пещерички се пълнят с бактерии, МУКУС и мъртви клетки. Само си представете как изглежда всичко това...

5. В тялото се формират запалими газове

Всички изпускаме газове. Но чудили ли сте се от какво се състоят въпросните газове? Не? И без това щяхме да ви кажем. Повечето чревни газове се състоят от азот, кислород, въглероден диоксид, водород и в някои случаи метан. Когато искате да се изфукате като си запалите газовете, помислете, защото като нищо може да гръмнете.

6. Хиляди жлези секретират топли течности в устата ви

Има три вида основни слюнчести жлези - паротидни, субмандибуларни и сублингвални. Освен това има стотици други по-малки жлези. Всички заедно работят и произвеждат между 1 и 2 литра вкусна слюнка дневно, която тялото ви използва, за да разгражда храната и да започне процеса на храносмилане.

7. Устата ви се подготвя за неочаквано отваряне

Не, не се стряскайте. Говорим за прозяване.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ