6 супер странни съвпадения

09.02.2015, 19:40

Колко пък да е случайно

   
 
6 супер странни съвпадения

Не ви ли се е случвало да преживеете неща, за които изобщо да не вярвате, че случайността е виновна. То бива, бива съвпадение, ама понякога нещата стават прекалени и на човек му писва да се чуди какво се случва. Оказва се обаче, че не само на вас ви се случват такива неща, а и на много люде по света. Сега ще ви разкажем 6 от най-фрапантните случаи.

1. Том и Джон пишат заедно, Том и Джон умират заедно

Томас Джеферсън е човекът, заради когото се появява Декларацията за независимост в САЩ. Но като при всяка значима творба и над тази не се е трудил само един човек. Джон Адамс е приближен редактор и доверен човек на Джеферсън, но това не е единственото общо помежду им. Двамата умират на 4 юли 1826 г.

2. Фотографско съвпадение

Ник и Ейми Уилър се женят 20 години след като е направена тяхна детска снимка. Интересното е, че на въпросната снимка Ейми е на заден план, а двамата тогава дори не са се познавали. Двайсет години по-късно се женят на същия плаж.

3. Погребани заедно

Редник Джон Пар е първият убит британски войник по време на Първата световна война. Умира на 21 август 1914 г. Последният британец под пагон, загубил живота си в същата война, е Джордж Едуин Елисън, отишъл си от този свят през 1918 г. Абсолютно случайно двамата са погребани в едно и също гробище, а гробовете им са един срещу друг.

4. Измислен ли е Титаник?

През 1898 г. Морган Робъртсън пише роман, в който се разказва за най-големия пътнически кораб "Титан", който потъва, защото се удря в айсберг в Северния ледовит океан.

През 1912 г. потъва Титаник, чиято история познаваме всички.

5. Егати съвпадението

Двама братя са блъснати и убити от едно и също такси, управлявано от един и същи шофьор, возещ един и същи клиент, минаващ през едно и също кръстовище, но с една година разлика. Това се случва през 1974 и 1975 г. в Бермуда.

6. Марк Твен и Халеевата комета

През 1835 г. се появява Халеевата комета, а в същия ден се ражда Марк Твен. Година преди един от най-великите писатели да почине, самият той казва: "Догодина тя пак ще се появи и аз очаквам да ме вземе със себе си. Дойдохме заедно, трябва да си отидем заедно."

През 1910 г. Марк Твен умира, а на следващия ден се появява Халеевата комета.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ