6 признака, че прекарвате твърде много време онлайн

07.09.2011, 17:08

   
 
6 признака, че прекарвате твърде много време онлайн

Много е лесно да се пристрастиш към интернет. Това е новата силна дрога, както за тинейджърите, така и за възрастните хора. Един ден отговаряш на пост във Facebook, а на следващия вече управляваш ферма с 46 различни вида посеви. На всеки се случва да се вманиачи по нещо, по някой – известна актриса, манекенка и т.н., но трябва да знаем кога да спрем и да загасим компютъра. Ако се съмнявате, че прекрачвате тази граница, то сигурно при вас се наблюдават някои от следните признаци или всички наведнъж:

 

6. Споделяте всичко в Twitter

Да кажем, че сте на вечеря с приятел и той казва нещо, което приковава вниманието ви. Чувствате се длъжни веднага да го споделите в Twitter с всички останали. Не е особено добра идея. Накрая шефът ви може да прочете в Twitter някоя офис клюка, което да не ви се отрази добре.

5. Вниманието ви е разпиляно на посоки

Когато сте онлайн никога не правите само едно нещо. Едновременно чатите в Skype, Facebook, четете блогове, проверявате си пощата и търсите нещо в Google. Вниманието ви е разпиляно в няколко различни посоки. Това със сигурност няма да се отрази добре на работата ви. Възможно е да допускате много грешки и да не успявате да приключите успешно и една бизнес среща.

4. Изхвърлихте телевизора си

Всичко, което искахте да гледате по телевизията, вече го има онлайн – филми, видеоклипове, спорт...всичко. Няма проблем, разбира се. Но когато поканите някоя мадама на романтична вечеря и филм, дали ще е добре да го гледате на компютъра или на готин телевизор. Да не се заблуждаваме, сбирките с приятели пред телевизора, за да гледате мача с бира и пуканки, са си класика.

3. Имате само приятели, които никога не сте срещали лично

Всичките ви приятели са от Faceook. С някои от тях сте вече много близки. Можете да говорите за всичко, познавате интересите си и те са много подобни, но никога не сте се срещали с тях извън оналйн реалността. Осъзнайте се! Има голяма вероятност най-добрият ви Facebook приятел да е 10-годишно момче, на което може би не е добре да споделяте за последния път, когато сте правили секс.

2. Говорите за себе си в трето лице 

Животът ви се е превърнал в статус, който постоянно ъпдейтвате и разпространявате информация, която никой не иска. Не само че постоянно говорите за себе си, но вече дори не използвате думата "аз". Вместо това говорите за себе си в трето лице: "Тони е убеден, че не е баща на детето ти" или "Тони харесва това" или "Тони ще яде суши за вечеря". Абсурдно е, нали?!

1. Знаете всичко преди да се е случило

Четете около 734 блога на ден. Знаете, че някой известен човек е починал преди той наистина да умре, знаете резултата на даден мач, защото вече сте прочели няколко прогнози за него и все една ще се окаже вярна, всеки път щом някой приятел ви прати смешен клип или статия, вие вече сте ги гледали или прочели. Може и да знаете всичко за всеки, но сигурно не подозирате, че приятелите ви вече ви мразят. Поне веднъж се направете, че не сте гледали смешното видео, което ви изпращат и се посмейте заедно с тях. Защото накрая може да си останете само с част от Facebook приятелите си, които никога не сте виждали на живо.

 

Източник: Guyism

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ