6 начина, по които телевизията те убива

25.10.2016, 19:30

Съвсем сериозно...

   
 
6 начина, по които телевизията те убива

Телевизорът вече е част от семейството ти и не си представяш вечерта без неговата компания? Тогава знай, че той е доволно коварен приятел и даже желае смъртта ти. Не, извинявай, но това не е сюжет на нов хорор филм, а съвсем доказани научни факти. Дерзай!

Повишава холестерола

Данните идват от изследване, проведено през далечната 1990 година (ако си роден тогава, сори, ама не си толкова мъничък вече), учени от Калифорнийския университет доказват, че децата, които прекарват повече от 4 часа на ден пред телевизора страдат по-често от завишени нива на холестерол и от сърдечни проблеми.

Повишава нивото на агресия

Професор Роуел Хюсман от Университет в Мичиган твърди (след изключително подробно изследване, разбира се), че хората, които често виждат насилие по телевизията са склони 40% по-често да го показват в реалния живот.

Скапва сперматозоидите

Изследване на Харвардския университет, публикувано в научното списание British Journal of Sports Medicine, съобщава изключително тревожни новини. 44% от мъжете, които прекарват пред телевизора 20 часа седмично и повече, имат занижено количество сперматозоиди. Това са само 3 часа на ден, за това помисли!

Прави те глупав

Децата, които прекарват повече от 2 часа на ден пред телевизора се учат по-зле. До това заключение се стига след (забележи!) 22-годишен експеримент на учените от университета Джонс Хопкинс.

Пречи ти да спиш

Съвместно изследвана на учени от Харвард и детската болница MassGeneral, показва, че децата в ученическа възраст спят по средно 7 минути по-малко за всеки час прекаран пред телевизора, но за 3 часа съня се съкращава с час.

Убива те млад

Австралийски учени стигат до заключението, че пристрастените към телевизията хора живеят по-малко. (Сега става страшно). След като навършиш 25, всеки час пред телевизора, съкращава живота ти с 22 минути. Учени от Харвард пък в подобно изследване доказват, че 3 часа на ден пред телевизора повишават риска от сърдечни заболявания с 13%.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ