6 начина да си повдигнете настроението за минута

21.01.2016, 11:30

Може и за по-малко

   
 
6 начина да си повдигнете настроението за минута

Съветите, които ще ви дадем, може да ви се сторят глупави, защото нямат нищо общо с 2 текили на екс, но гарантираме, че наистина са ефикасни. Все пак държим да отбележим, че ние си предпочитаме 2 текили на екс.

1. Оправете си леглото

Сега ще кажете: как най-досадното нещо на света може да ми оправи настроението? Ами, лесно. Според книгата "Проект щастие" на Гретхен Рубин, външното чувство за порядък носи вътрешно чувство за контрол. Тя споделя, че прави тези неща дори в хотелските стаи, за да се настрои положително.

2. Помиришете роза (нещо приятно)

Миризмата е мощен провокатор на емоции. Не ви ли се е случвало да помиришете нещо познато и то да ви навее спомени за някакъв момент? Е, миризмата от парфюма на първата ви любов няма да ви свърши работа, но цитрусов плод и кафе - става.

3. Следвайте "правилото на минутата"

Това означава, че всичко, което можете да свършите за минутка, не трябва да се отлага. Пример: да сгънете дреха, а не просто да я метнете в коша, да измиете чинията, да разчистите нещо от бюрото. За всяко подобно действие мозъкът се награждава с малка доза допамин, а вие чувствате удовлетворение.

4. Весела песничка

Даже ако сте на вълна "тъжна" музика, забравете за нея. Пуснете си нещо весело просто така. Това помага на мозъка да се освежи.

 

 

5. Усмихнете се

Според британските учени мозъкът е запомнил изблика на емоция, когато се усмихвате. Когато го направите, това действа като заблуда и отново се изпуска лека дозичка допамин.

6. Скачайте

Ако скачате дори 30 секунди, ендорфинът се покачва. Може да пробвате още сега, ще повдигнете настроението и на околните.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ