6 начина да се събуждаме лесно сутринта

02.02.2016, 14:30

Наистина действат

   
 
6 начина да се събуждаме лесно сутринта

Повечето хора на планетата Земя имат проблеми със съня. А по ирония на съдбата, световната икономика така е устроена, че на болшинството от хората им се налага да стават рано и да ходят на работа. Ще ви разкажем за няколко наистина ефективни начина как да се справите с бича на обществото - ранното ставане.

1. Спрете солта

Спрете солта поне за седмица. Натрупването на сол повишава кръвното, а това води до проблеми със съня. Ако си направите лека диета, за да прочистите организма, ще спите осезаемо по-добре.

2. Бял шум

Напук на всички хипарски писания и прочие глупости, че трябва да се спи на пълна тишина, учените доказаха, че заспиването на лек шум разконцентрира вниманието и заспивате по-лесно. Но не говорим да някакъв откачен DJ сет, разбира се.

3. Спете на цикли

Сънят е циклично преживяване. На всеки 90 мин. сънят се сменя от бърз към бавен и при тази смяна можете да се събудите напълно свежи. Изтеглете приложение на телефона, което ще следи кога е най-удачно да се събудите. Много е полезно.

1641632

4. Преценете времето

Хубаво е винаги да оставяте между 6 и 8 часа за сън. Повече ще ви навреди.

5. Намерете смисъл

Намерете си нещо, което да очаквате сутринта. Ясно е, че работата само не стига. Сутрешен секс, съседката на балкона, дори вкусна закуска върши работа.

6. Мелатонин

Купете хапчета или намерете храни богати на мелатонин. Това е синтетическият аналог на хормона на съня. Освен ако нямате някакво нервно растройство, би следвало да ви приспи.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ