5 признака, че си социопат...

31.10.2018, 09:00

... и хората трябва да те избягват

   
 
5 признака, че си социопат...

1. Социопатите вярват, че много неща могат да бъдат постигнати чрез манипулиране на другите. Ето защо психопатите не губят време да убеждават останалите относно злонамерените си идеи. Те просто правят това, което ще ги накара да изглеждат чаровни, така че да успеят в преследването на другия сякаш е обект, който да бъде използван за конкретната цел.

2071894

2. Социопатите не притежават нормални емоции или чувства. Въпреки че се смеят, викат, гневят се и се депресират за миг, истината под повърхностността е, че живеят в свой собствен свят и имат свой собствен "морал". Те често се водят от убеждението, че действията им не носят никаква последици и те не са отговорни пред никого. Неспособността да чувстват като останалите им позволява да избегнат отговорността, като поставят вината върху другите.

2071897

3. Социопатите имат безгранична способност да лъжат. Всичко започва, когато лъжат, за да скрият нещо. Но след това те започват да плетат мрежи от лъжи, за да прикрият първоначалната лъжа. Тъй като те са неспособни да чувстват емоции като останалите, те не разбират ефектите от компулсивното лъжене. Ако са хванати в лъжа, социопатите с умен ход променят темата, обвинявайки някой друг и избягвайки ситуацията. 

2071893

4. Паразитната природа на социопатите е очевидна във всичко, което правят. Те действат като пиявици, които се придържат към другите в своя полза. Намират хората, които са най-близки до тях, и ги правят съучастници в действията си. След като успеят да постигнат успешния си план, удобно се измъкват от деянието и поставят вината върху другия.

2071895

5. Социопатите често притежават изключително очарователна индивидуалност и знаят как да я използват перфектно, за да покрият всичките си манипулативни фикс идеи. Те могат да бъдат много забавни, безгрижни и оживени, когато си искат, и тези черти привличат хората към тях. След като обаче хората са привлечени и това им позволява някакво влияние върху тях, социопатите използват тези свои "приятели" за постигане на натрапчивите си идеи.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ