5 от най-успешните пияници

17.08.2016, 19:30

Консумирайте успеха умерено

   
 
5 от най-успешните пияници

Алкохолизмът е често срещана болест сред успелите личности на нашето съвремие. Кои известни мъже са попаднали в плена на алкохолните изпарения, вижте в нашата класация.

Ърнест Хемингуей

1764909

"Всяко място далече от морето, е провинция" , казва той. Затова не изпивайте близките ви водоеми, по-добре се плацикайте в тях. Не можем да му отречем, че дали в трезво или нетрезво състояние, разказите му са лесни за поглъщане и определено извисяват настроението.

Сократ

1764908

Ще попитате и с право откъде знаем, че Сократ е пиел. Ами така се говори. Пък и съгласете се, че мисъл от рода, че този, който много знае, всъщност не знае нищо, няма как да се роди от бистра глава.

Уистън Чърчил

1764911

В една от последните си книги ''Факторът Чърчил" Борис Джонсън описва в детайли пиянските навици на Чърчил. Сигурно не е много трудно да посегнеш към чашката след близки срещи със Сталин и Рузвелт. За съжаление и към днешна дата много от съвременните политици посягат към чашката за  щяло и нещяло.

Франк Синатра

1764910

Това е неговият уей. По пътя си към My way и всички останали сингъли останали за вечността Синатра използва пиянските запой като помощно колело. Четвъртата му съпруга Барбара разказва как с приятелите им изградили план график, според който винаги да има буден човек, който да акомпанира на великия творец.

Джоузеф Маккарти

1764907

Известният сенатор, който полага основите на маккартизма, също попада в примката на алкохола. Страстта му към чашката му носи цироза на черния дроб и често е хоспитализирани за  алкохолизъм. През 1954 година е санкциониран от Сената заради нетрезво появяване на работното му място. По време на последните си две години и половина години от мандата той буквално се изпива до смърт. Маккарти умира през 1957 г. едва на 48 години. Причината за смъртта  е остър хепатит, причинен от алкохолизъм. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ