5 неща, за които ще съжалявате, преди да умрете

01.10.2015, 09:36

Най-вероятно

   
 
5 неща, за които ще съжалявате, преди да умрете

Никой човек не може да си представи по какъв начин ще преминат последните години от живота му - как ще се чувства, как ще разсъждава, с какво ще се гордее и от какво ще се срамува. Има неща обаче, за които често хората на смъртен одър открито съжаляват. Разбира се, всеки живее по различен начин и няма как да ни се случват едни и същи събития. И въпреки това, на финала на житейския ни път, малко преди да направим последните си вдишвания, в главите ни изникват идентични мисли. Онези моменти, които не сме успели да преживеем.

Вижте кои са петте най-често срещани неща, за които всички ние най-вероятно ще съжаляваме, преди да си отидем от този свят.

1. Иска ми се да имах куража да живея живота, който аз исках, а не този, който другите искаха от мен

Хората се обръщат мислено назад и осъзнават колко от мечтите им не са се сбъднали. А всичко зависи от нашите собствени решения.

2. Иска ми се да не бях работил толкова много

Понякога си мислим, че работата ни е най-важното нещо, но често това се оказва грешно.

3. Иска ми се да имах смелостта да изразявам чувствата си

Много хора цял живот прикриват чувствата си, за да не изпадат в неудобни ситуации с другите около себе си. В резултат - никога не са били искрени със себе си.

4. Иска ми се да бях задържал приятелите си

Има ли някой, когото цените много, но не сте чували отдавна? Обадете му се. Защото в последния ви житейски епизод, когато и да настъпи той, приятелите ще ви липсват най-много.

5. Иска ми се да имах повече смелост да бъда щастлив

Чак когато животът им си отива, много хора осъзнават, че щастието е въпрос на избор, а не на съдба или подредба на звездите.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ