5 много известни мъже и тяхното любимо уиски

25.01.2017, 19:30

Кои са били любимите марки на Уинстън Чърчил, Франк Синатра и още

   
 
5 много известни мъже и тяхното любимо уиски

Когато става въпрос за алкохол, всеки си има своите предпочитания. Но спокойно можем да кажем, че уискито е един от най-универсално обичаните видове пиячка. Всеки уважаващ себе си джентълмен пие уиски, няма две мнения по въпроса. 

Ето малко информация за 5 такива джентълмени и техните любими марки:

1. Уинстън Чърчил: Червен Johnnie Walker

1846042

Уинстън Чърчил толкова много е обичал да пие уиски, че американският президент Франклин Д. Рузвелт неведнъж шеговито е казвал, че след среща с него му трябва един ден почивка, за да изтрезнее. Чърчил е бил известен с това, че по принцип обича пийването и често консумира шампанско и джин, но винаги е започвал деня с уиски и вода, а това уиски винаги е било червено Джони. Този му навик е бил толкова постоянен, че децата му дори са започнали да наричат комбинацията от уиски с вода "Коктейлът на тате".

2. Леми Килмистър: Jack Daniel's и Coca-Cola

1846043

Легендарният вокалист на Motörhead е бил страшен любител на уиски, но винаги в комбинация с кола. Класическият коктейл от Jack Daniel's и Coca-Cola се е превърнал до такава степен в запазена негова марка, че след смъртта му в края на 2015 г. фенове пуснаха петиция комбинацията да бъде прекръстена на "The Lemmy" в негова памет. 500 хил. подписа по-късно списанието Food and Beverage оповести, че смяната на името е факт.

3. Андрю Джаксън: Домашно приготвено уиски

1846045

7-ият президент на САЩ е бил голям коравяга. Той е бил военен герой и голям привърженик на дуелите с огнестрелни оръжия. Когато е станал президент, той е започнал редовно да прави партита в Белия дом и ги е захранвал с уиски собствено производство. Днес в САЩ, в негова чест, се продава бърбън, наречен "Old Hickory"("Старият орех", както е бил прякорът му).

4. Джон Уейн: Wild Turkey

1846041

Един от най-известните мъже в историята на киното е обичал всякакъв вид алкохол, но уискито е било най-любимото му нещо. Когато му се е налагало да снима филми в чужди държави, винаги се е запасявал с няколко бутилки от любимия си бърбън Wild Turkey. 

5. Франк Синатра: Jack Daniel's

1846044

Синатра е бил толкова известен с любовта си към Jack Daniel's, че от компанията са създали две специални версии в негова чест - Sinatra Select и Sinatra Century, която беше пусната по случай 100 години от рождението му.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ