40 години "Челюсти" - припомнете си някои от най-страшните моменти (16+)

04.06.2015, 18:30

Стойте далеч от водата!

   
 
40 години "Челюсти" - припомнете си някои от най-страшните моменти (16+)

"Челюсти" на Стивън Спилбърг е филм, който завинаги е отказал хиляди хора от плуването, сърфирането и всякакви други дейности, свързани с водата и опасността да те нападне акула.

А сякаш за да напомнят на всички, че плуването без застраховка живот си остава крайно опасно, през 2015 г. филмът отново бе пуснат по кината в Съединените щати, за да се отбележи подобаващо неговата 40-годишнина.

За да отбележим и ние 40 години от създаването на "Челюсти", предлагаме ви колекция с осем от най-страшните моменти от филма, представени под формата на GIF-чета.

Двамата рибари и опитът да хванат акула

Тези рибари сякаш забравиха едно от основните правила, когато си на лов за акула - стой далеч от водата. Този път двамата пишман-рибари оцеляха, но следващият път може и да се окаже фатален.

Рибарят Бен Гарднър или по-скоро... главата му

Този момент от лентата замалко не ни остави без чисто бельо.

Нечий крак...

Тук акулата си остави и малко храна за вкъщи, докато ние нашата храна замалко не я изкарахме обратно.

На косъм за Броуди

Надяваме се никога да не се озовем в подобна ситуация - на потъваща лодка, с огромна акула под нас и нищо повече от пръчка в ръката. За негов късмет, Броуди успя да намери изход от наглед невъзможната ситуация.

Смъртта на Куинт

Вероятно най-кървавата сцена от лентата, а нещата за Куинт не завършиха никак добре.

Дори децата не са в безопасност

Тази сцена представляваше същински шок за аудиторията през 1975 година, защото можете да си представите какво табу е представлявало насилието над деца. Смъртта на това момче обаче е доказателство, че Стивън Спилбърг не е бил особено заинтересован от табутата.

Дори клетката не може да те спаси

Вероятно не е никак умно да се спуснеш във водата сред акулите, пък макар и предпазен от стоманена клетка. Защо ли? Ами питайте този смелчага. Ако успеете да го съберете...

Добър начин за стартиране на шоуто

Забележителен начин за начало на филма, защото Спилбърг не си пада по скучния оупънинг

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ