4-те вида пияни хора според учените

07.11.2016, 21:00

Вижте към коя категория спадате

   
 
4-те вида пияни хора според учените

Консумацията на алкохол с приятели най-често бива особено забавна, защото ни отвежда на най-различни приключения и създава много спомени (пак се брои ако не си ги спомняте, но някой ви ги разкаже). Но дори и да трябва да сте шофьора тази вечер или просто сте решили, че не ви се пие, винаги можете да намерите забавление в пиянството на другите и най-вече в промяната, до която води то. 

А както всички знаем, различните хора имат различно пиянство и тъкмо това е накарало добрите учени от Университета в Мисури да проведат ключово изследване, което да представи веднъж завинаги видовете пиянство. За целта те са наблюдавали поведението на 350 студенти от университета по време на алкохолно опиянение (вероятно са пили с тях, но това не се споменава в проучването) и са достигнали до заключението, че има 4 вида пияни хора. За да бъде по-интересно, 4-те вида са с кореспондиращи на тях имена на литературни и поп културни герои. Ето и кои са те:

1. Ърнест Хемингуей-овци:

1801982

Това е най-голямата група (близо 40%) и тя носи името на известния писател, който доста е обичал пиячката и веднъж даже е казал: "Пия, откакто бях на 15 и малко неща в живота са ми доставяли по-голямо удоволствие". Според проучването Хемингуей-овците не претърпяват големи промени, когато са пияни.

2. Мери Попинз-овци:

1801984

Тази група носи името на милата и чаровна бавачка от класическия филм на Disney "Мери Попинз" (1964). Този вид пиячи са доста разговорливи, когато са трезви и след като се напият стават още по-сладкодумни и приятни.

3. Смахнати Професори:

1801979

Кръстена на едноименната комедия с Еди Мърфи, тази група характеризира по-затворени хора, които губят задръжките си и стават нетипично отворени и разговорливи, когато се напият.

4. Мистър Хайд-овци:

1801983

Тази група носи името на садистичното второ аз на д-р Джекил от класическия роман "Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд" на Робърт Луис. Този тип пиячи стават значително по-безотговорни, враждебни и нерационални, когато се напият, дори и да са ангелчета в трезвено състояние. Със сигурност познавате такива....

Та, към коя от четирите категории спадате вие?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ