4 начина да не спите цяла нощ

15.06.2016, 11:00

Понякога се налага

   
 
4 начина да не спите цяла нощ

В следващата статия няма да говорим за пиянските запои по цяла нощ, сексът до сутринта и подобни лишавания от сън. Ще говорим за моментите, в които трябва да свършите определена работа, а времето вече съвсем намалява. Тогава вероятно ще ви се наложи да стоите будни цяла нощ. Ето как да останете свежи. 

Мерки за безопасност

Според лекарите, за една безсънна нощ организмът се нуждае от три дни, за да възстанови биоритмите си. Ако недоспиването стане хронично, това сериозно рефлектира отрицателно на организма. Старайте се да лягате в деня, в който сте станали. Ако все пак будувате цяла нощ, колкото и да ви е зле, не си лягайте на сутринта. Легнете си по същото време на следващия ден - така по-бързо ще се възстановите.

Температура

1727644

Будуването понижава температурата. Към 4 часа сутринта температурата на тялото пада до З6,2°С, от което вие може да станете вяли и бавни. Добра алтернатива са упражненията и горещите душове. В никакъв случай не лягайте във ваната. Освен ако не искате да се опитате да се убиете.

Стимулатори

Кафето не е оферта. Заложете на енергийни напитки, които съдържат таурин и женшен. Изучете внимателно съдържанието и избягвайте всички съмнителни марки.

Порно

1727643

Ако не можете да контролирате желанието да влезете в порно сайт - не е нужно. Когато гледате, мозъкът изхвърля адреналин в кръвта и това ви държи будни.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ