4 забранени територии в Google Maps

26.03.2020, 17:00

Странна работа!

   
 
4 забранени територии в Google Maps

Днес ще попътуваме малко, благодарение на Google Maps. Лошото е, че не можем да отидем навсякъде, защото има места, които са "забранени", незнайно защо.

Сам ще видиш, че някои локации са замъглени. Понякога това са ядрени тестови площадки, а в други случаи езера и обикновени полета.

Нека ги видим:

Част от общината Чусклан

2221506

Чусланската община се намира във Франция на брега на Рона. Югоизточната му част е заобиколена от бодлива тел и е забранена за разглеждане. Вярно е, че ако гугънелш думата "Маркул", можеш да видиш, че по-рано на това място е имало ядрен изследователски център, където преди няколко години отпадъците са били изхвърляни.

Росес, Испания

2221508

В Испания има малко градче на име Росес. Недалеч от него има малка площ, която е зорко наблюдавана. Не можете да яздите на тази територия и това е всичко, което се знае за нея.

Езерото Раззаза, Ирак

2221505

На 80 километра от Багдад в средата на пустинята е езерото Раззаза. По някаква причина част от него става замъглена, когато я увеличаваме на картата. Изглежда няма военно съоръжение близо до брега. Наблизо се виждат полета, които най-вероятно се напояват от резервоар.

Остров Муруора

2221507

На 1340 км от Френска Полинезия има цял архипелаг от малки острови, включително Муруора. От едната страна на острова виждаме замъглен участък. Според непотвърдена информация, когато островът е принадлежал на французите, те са провеждали ядрени тестове там.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ