260 героя от различни филми изпълняват "Bohemian Rhapsody"

10.10.2016, 19:30

Никога не си чувал песента да звучи така

   
 
260 героя от различни филми изпълняват "Bohemian Rhapsody"

"Bohemian Rhapsody" е написана от Фреди Меркюри за албума "A Night at the Opera" през 1975 година. Песента се състои от три основни части - една баладна, завършваща с китарно соло, преминаване към опера и завършване с тежък рок.

Когато е издадена като сингъл, "Bohemian Rhapsody" прави огромен комерсиален успех, като остава на върха на класациите в Обединеното кралство в продължение на девет седмици и продава повече от един милион копия до края на януари 1976 година. Тя достига номер едно отново през 1991 г. за пет седмици след смъртта на Меркюри, и се превръща в третият най-продаван сингъл на всички времена във Великобритания.

Песента обаче продължава да вълнува хората дори след повече от 40 години. През 2014-та тя е избрана от руското радио Rock FM за най-добрата песен от 100-те най-добри песни в историята на рока. Компанията Zippo пък я нарича "най-добрата песен, на която можеш да си "акомпанираш" със запалка".

А сега създателите на youtube-канала Сoupon films успяха да реализират интересна идея – 260 героя от различни филми ("Психо", "Карибски пирати", "Вълкът от Уолстрийт" и още много) изпяват легендата "Bohemian Rhapsody".

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ