2 от най-загадъчните картини, които носят нещастие

23.02.2016, 19:30

Наистина странни истории

   
 
2 от най-загадъчните картини, които носят нещастие

Никога не сме искали да пишем масовите приказки за мистерии и зловещи глупости. Отсяваме въображението от историята и ви предлагаме само истината. И въпреки всичко, историите продължават да бъдат доста озадачаващи и зловещи. Днес ще ви разкажем за 2 картини, които нямат много добра слава.

Изтезаваният човек

1654657

Автор: Неизвестен

Създадена: XX век

Това изящно произведение на изкуството вече десетилетия предизвиква зверски интерес у всякакви любители на паранормалните явления. Според много психолози, психиатри, маниаци и прочие подобни хора (ние не се опитахме), дългото взиране в картината води до панически атака и халюцинации. Собственикът на картината Шон Робъртсън я държи в мазето си и пуска там само хора, които искат да я изследват. Шон казва, че при много от специалистите, които дълго работят върху картината, се наблюдават едни и същи панически симптоми.

Ето и клипче с наблюдения на картината:

 

 

Ръцете, които се съпротивляват 

1654658

Автор: Бил Стоунхем

Създадена: 1972 година

Казват, че тази картина не трябва да се държи в къща, в която има деца. Собствениците постоянно се сменят и то по една и съща причина, хората я продават, защото децата им не могли да спят (казват, че момчето и момиченцето от картината ги навестявали през нощта). През 2000 година картината няколко пъти е продавана в eBay, където цената ѝ скочила от 150 долара (на първия търг) до 1 000 000 долара (на последния).

Според разни екстрасенси, картината трябва обезателно да се унищожи, но сегашният собственик категорично отказва. Самият художник казва, че той също имал тревожни мисли и безсъние, когато рисувал картината.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ