19 удара с нож в чест на Slenderman

28.08.2017, 15:45

Как едно момиче от САЩ жертва своя приятелка в името на измислен герой...

   
 
19 удара с нож в чест на Slenderman

Ученичката Аниса Вейър от Уокешо, щата Уисконсин наръга 19 пъти своя приятелка, защото искала да стане последовател на Slenderman.

Slenderman е измислен герой, създаден като Интернет мем от потребителя на форума Something Awful Ерик Кнудсен през 2009. Той е изобразяван, наподобявайки неестествено висок, строен мъж без лице и с черен костюм и червена или понякога черна вратовръзка. В историите за Слендърмен са свързани обикновено с преследване, отвличане и изнасилване на хора, особено деца. Героят Слендърмен не е ограничен до една-единствена история, а се появява в различни творби, плод на художествена измислица, най-често съчинявани онлайн.

"Мислих, че ако не го направя Slenderman ще убие мен и семейството ми – всички, които са ми скъпи." – признава в съда Аниса.

Опита за убийство се случва през 2014 година, когато Аниса е на 12 години. Заедно със съученичките си Моргън Гейзър и Пейтън Лорън отиват на разходка в гората. Аниса и Моргън събарят Пейтън и я наръгват 19 пъти, след което я оставят да умира в гората. Лорън успява някак си да оживее и допълзява до пътя, където я намира преминаващ човек.

Ако признаят Вейър за вменяема я очакват 10 години затвор. Ако ли не, не по-малко от 3 години в психиатрия. Приятелката и Моргън пък е диагностицирана като шизофреничка.

През 2018 година HBO ще пусне документален филм за интернет чудовището.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ