15 хитрини, които могат да ви спасят живота

27.08.2014, 12:50

Елементарни, но полезни

   
 
15 хитрини, които могат да ви спасят живота

Животът щеше да е още по-прекрасен, ако не се случваха глупости, причинени от собствената ни глупост или негативно отношение към света. Замислете се и ще си признаете, че често всички ние сами сме си виновни за неприятните неща, които ни сполетяват. Ами ако можем да си ги спестим? Ами ако съществуват хитринки, които могат да ни спасят от нелепости? Е, дойдохме си на думата. Предлагаме ви да прочетете следващите хитрости, които ще ви насочат към по-позитивно отношение към света, а част от тях дори могат да ви спасят живота.

1. Осъзнайте, че някой някъде ви обича и не иска да си отивате от живота му.

2. Библиотеките са едно от най-приятните и полезни места. Посещавайте ги по-често.

3. Ако сте плували и сте били на косъм от удавяне, отидете веднага на лекар. Белите ви дробове все още са застрашени от течността, която сте вдишали и глътнали.

4. Не ходете с ръце в джобовете, особено ако слизате по стълби.

5. Никога не използвайте мобилния си телефон докато шофирате.

6. Ако ви напръскат със сълзотворен глас, измийте очите си с мляко.

7. Ако по някаква причина ви преследва крокодил, тичайте на зиг-заг.

8. Ако сте на улицата и се нуждаете от помощ, не викайте каквото и да е, а неща, на които хората ще обърнат внимание. Например, ако до вас минава мъж с червена риза, извикайте нещо за нея, което да му направи впечатление и да привлечете вниманието му.

9. Само защото светофарът е светнал зелено, не означава, че безопасно може да преминете. На пътя винаги бъдете нащрек.

10. Котешката урина е с висока концентрация на амоняк, така че не използвайте белина с амоняк или какъвто и да е почистващ препарат със съдържание на амоняк, за да чистите котешката тоалетна.

11. Ако сте на много горещо място, покрийте главата си с нещо. Тялото хаби енергия, опитвайки се да охлади и успокои мозъка ви.

12. Ако сте в морето и попаднете във водовъртеж, опитайте се да плувате успоредно на брега. Малко ще се отдалечите, но ще успеете да се измъкнете.

13. Ако сте в сграда, в която има пожар, легнете на земята, защото въздухът, който става за дишане, слиза надолу.

14. Ако сте в колата си и се почувствате зле, излезте. Така ще обърнете внимание на хората наоколо, че нещо не е наред. Ако останете в колата, има вероятност да не ви забележат.

15. Не забравяйте, че повечето мобилни телефони могат да наберат 911 или 112, дори когато нямат обхват или валидна SIM карта.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ