15-те най-готини къщи по света

09.01.2015, 11:28

Всеки мечтае да живее на приятно и интересно място

   
 
15-те най-готини къщи по света

Ако човек някога е искал да подражава на Квазимодо и да живее в часовникова кула или да ходи по тавана на своя дом, точно тук ще открие отговорите на своите желания. В тези къщи модерното се сблъсква с екстравагантното и полезното. Ако трябва да сме честни, тук можете да откриете къщата на своите мечти без никакъв проблем. А може да си изберете и нова... нищо не се знае!

Обърнатата къща в Полша

1458589

Този дом е построен от полския бизнесмен Даниел Счапиевски като явен протест срещу изостаналостта на страната след премахването на съветското влияние връху нея. Вътрешността на къщата е декорирана в типичен съветски стил, но с главата надолу. Принципно къщата е отворена за посетители, стига да могат да ходят по тавана, без да се притесняват от това.

Лудата къща във Виетнам

1458582

Този странен архитектурен подвиг е построен през 1990 г. Това е проект за домашни любимци от местен архитект. За нещастие на строителите на този дом, той е излязъл в пъти по-скъп от предвиденото. Именно заради това от средата на 90-те години се използва като къща за гости.

Тоалетната къща в Южна Корея

1458585

Тази сграда е изградена от Сим Джае. Той е по-известен като основател на Световната тоалетна асоциация. Къщата е използвана от Сим като негова лятна резиденция до смъртта му през 2009 г. След това е завещана на правителството и е преобразена в музей на тоалетните.

Къщата-обувка в ЮАР

1458584

Местният художник Рон Ван Зил решава да построи този дом за своята съпруга през 1990 г. Сега е част от комплекс, който включва музей на изкуствата, къмпинг, бар и др.

Био-соларната къща във Франция

1458581

Намира се в източната част на Франция, като е изцяло екологично чиста и е сграда от ново поколение. Ъглите и стъклената ѝ фасада спомагат за нейното непрестанно отопление през зимните месеци и същевременно я охлаждат през топлата част от годината. Така изцяло се избягват разходите за енергия, които обикновено са доста големи за жилищата в тази част на Франция.

Крокодилската къща в Кот Д'Ивоар

1458588

На пръв поглед това си е чисто и просто един крокодил, но всъщност в него живеят хора. Построена е от Муса Кало, като след смъртта му за нея продължава да се грижи един от учениците му.

Боинг 727 в Коста Рика

1458587

Има две стаи и две бани, като се намира на границата на Национален парк Мануел Антонио. Ако има желащи, могат да наемат тези помещения. Вътрешността на нетрадиционната къща е уникална и е облицована изцяло с дърво.

Къщата от мехурчета във Франция

1458593

Този екстравагантен дом е проектиран от дизайнера Пиер Карден и се намира в близост до фестивалния град Кан. Според легендите това е къщата, в която са се случвали едни от най-извратените купони в околността.

Часовниковата кула в Ню Йорк

1458591

Това е перфектният дом за един истински плейбой! Този мезонет е част от стара часовникова кула в Бруклин. Изглежда, че наемодателите все още не могат да намерят желаещ, който да живее там. Продажната му цена е "само" 18 милиона долара.

Прозрачната къща в Япония

1458579

Ако чувствате, че всеки трябва да познава личния ви живот, то това е най-подходящият дом за вас. Стените са изцяло от стъкло, а отвътре всичко е изработено от дърво.

Въртящата се къща в Австрия

1458590

На пръв поглед това е една най-обикновена къща, но ако поседите в нея, ще разберете, че не всичко е така, както изглежда. Въртящата се къща е известна с това, че в зависимост от това как е настроена, прави пълен кръг от 30 минути до два часа. Днес домът си остава частна резиденция.

Космическата къща в Тенеси, САЩ

1458592

Тази резиденция е построена от Къртис Кинг през 1973 г. Днес желаещите могат да го наемат за кратък период от време, като цената е кажи-речи по джоба на повечето хора. Ако от малки си мечтаете да живеете в космически кораб, това е правилният избор!

Малката къща във Вашингтон

1458583

Тя е едва 42 квадратни метра и се намира в близост до Сиатъл. Има кухня, баня, спалня на втория етаж и кът за четене. Набавя си енергия чрез слънчеви панели. Кой би си помислил, че едно толкова малко място може да изпълнява толкова много функции.

Дар ал-Хаджар в Йемен

1458580

Тази странна постройка не е създадена, за да бъде музей, но един ден се превръща в такъв. Построена е за лятна резиденция на местен високопоставен имам. Домът е разположен в близост до столицата на Йемен - Сана. Така сградата е подходяща за еднодневни екскурзии, тъй като се намира в изключително живописен район.

Антилия в Индия

1458586

Това е небостъргач, който се намира в Мумбай. Всъщност е частната резиденция на Мукеш Амбани, който е местен бизнес магнат. Това е може би най-скъпата частна резиденция в света, като за нейната поддръжка отговарят близо 600 души.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ