15 депресиращи факта, които ще развалят деня ви

02.11.2014, 15:50

Негативните неща само ни пречат

   
 
15 депресиращи факта, които ще развалят деня ви

Всеки човек изпада в моменти на стрес, униние или депресия. От дадените примери по-долу можем само да се поучим и да се стараем да избягваме негативните емоции, защото те само вредят на психическото и физическото ни здраве.

Понеделниците

Всички знаем, че понеделник е най-депресиращият ден на работа. Хората се депресират до такава степен, че първият момент, в който се усеща намаляването на напрежението, е, когато някой им се усмихне, което се случва някъде около обяд.

Заседнали в трафика

Ако не работите вкъщи, със сигурност прекарвате доста време в задръстванията, което е значителен стресиращ фактор. За съжаление трябва да признаем, че човек изкарва средно около 38 часа на година в задръстванията. От това излиза, че за времето, прекарано в трафика, хората могат да работят на още едно място.

Изчезнали видове

Действителността е такава, че живеем в един много разнообразен свят, пълен с милиони видове, въпреки че някои от тях са на изчезване поради изменението на климата или заради човешката небрежност към тях. Всъщност 99.9% от всички видове, които са съществували някога на земята, са изчезнали. Следователно и съдбата на човечеството ще бъде такава.

Амурският леопард

Това е един от видовете животни, които са на изчезване. Това е една от най-застрашените котки в света. Останали са само 30 броя от тях по цялата земя.

Оказване на първа помощ

Ако сте израснали гледайки филми и сериали, в които се дава първа помощ, излиза, че почти винаги тези действия ще помогнат на човек. В действителност е установено, че приблизително успевамостта на спешната помощ в тези предавания е около 75%. В реалния живот статистиката не е толкова положителна. Ако нещо такова се случва на улицата, успеваемостта е от 2% до 16%.

Храната в кафенето

Изследванията показват, че това е една от най-лошите храни. При провеждането на опит се установява, че когато същата храна се предложи в лабораторни условия, тя има доста по-приятен вкус. Изводът е, че вкусовите ни рецептори се влияят от обстановката. В крайна сметка избягвайте храната в кафенетата, защото обстановката явно може да ви депресира.

Най-старото животно

През 2006 г. група от изследователи в Исландия откриват най-старото живо същество на земята. Това е една огромна мида. Опитвайки се да установят възрастта ѝ, без да искат, я убиват. В крайна сметка установената възраст на мидата е 507 години.

Мозъчните увреждания

Ако си мислите, че остарявате на 40, сте в дълбока заблуда. Все още можете да се чувствате на 20 години, но мозъкът вече е загубил част от своите когнитивни умения преди да навършите 30. Според проучванията, хората на 22 години са най-ефективни при мисловния процес, а резултатите спадат рязко, когато се достигне 28-годишна възраст.

Ракът при домашните любимци

Фактът, че домашните ни любимци не живеят дълго, колкото нас е много тъжен. Още по-тъжното е, че повече от половината от всички смъртни случаи на домашни животни на възраст над 10 години се дължат на рак.

Кой се нуждае от факти?

Проучвания показват, че ако има спор между двама души и единият вярва в своята позиция, то и другият прави същото. И двамата участници имат аргументи и дори единият да уличава другия в грешка, той никога няма да си признае или да се съгласи с противоположното мнение. Идеята е, че така или иначе няма да убедите никого в нищо, така че не си губете времето в излишни спорове.

Сребърен медал

Изследователите са установили, че бронзовите медалисти всъщност са по-щастливи от своето постижение отколкото сребърните медалисти. Бронзовите медалисти са щастливи, че са спечелили нещо, докато сребърните съжаляват, че не са взели златото.

Затлъстяването и гладът

Гладът е най-голямата епидемия по света. Над 7 милиона деца всяка година умират от недохранване. За съжаление в същото време затлъстяването се превърна в огромна здравна криза в света през последните години.

Всичко, което искаме за Коледа

Проучванията показват, че децата често искат невъзможни неща за Коледа и в голямата си част са недоволни от подаръците си. Много по-тъжен е фактът, че доста от тях вместо играчки или игри искат да имат баща.

Храната в заведенията за бързо хранене и депресията

Всички знаем, че от "бързата" храна не ни чака нищо добро. Допринася за затлъстяването и води до доста сериозни здравословни проблеми. Интересен факт е, че храната в заведенията за бързо хранене може да увеличи риска от депресия с 51%. На човек може да му е приятно и да е щастлив от сочния си бургер в краткосрочен план, но това би могло да се отрази негативно на настроението му в дългосрочен план.

Тъмните празници

Празниците са времето, което обикновено прекарваме със семейството и приятелите си. Има обаче такива празници, които са създадени, за да отнемат негативите от мислите на хората. Такъв пример е денят на труда, който е създаден с цел да се разсейват хората и да се забравят многобройните кланета в САЩ. Първият ден на благодарността е създаден от колонизаторите на Америка, след като те се завръщат благополучно в домовете си. Преди да се приберат по родните си места, американците избиват стотици индианци, включително жени и деца.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ