13 симпатични факта за животните, които ще ви усмихнат :)  2 Виж всички снимки

05.08.2014, 17:17

За зверовете и човешките им постъпки

   
 

Колкото и много да знаем за животните, от храстите винаги изскача още нещо, което да ни изненада. В този материал сме събрали едни такъви факти, които имат за цел да покажат колко интересен е света на животните и колко много приличат на нас в поведението си, въпреки наличието на лапи, копита и козина...

1355117

1.  В Швеция се провежда състезание по надскачане със зайци. Името му е "Kaninhoppning", а скокльовците трябва да преодолеят разллични препятствия за да достигнат финала.

2. Някои сладководни костенурки буквално дишат през задниците си, благодарение на специални "анални чувалчета".

1355114

3. Свиненосата летяща мишка е най-малкият прилеп и едновременно с това, най-малкият бозайник в света. Размерите на тялото ѝ са 2,9 - 3,3 см и тежи само 1,7 - 2 грама.

1355113

4.  Сър Нилс Олаф е норвежец, посветен в рицарско звание и... пингвин.

5. Мравките са вежливи като немски работници - когато се разминават една с друга те си кимват за да маркират присъствието си...

6. Видрите имат кожена гънка, която образува нещо като джоб. Там плаващите хищници държат любимия си камък, с който си служат за да чупят стриди.

7. Плъховете и мишките могат да се смеят, а освен това изпитват и гъдел. Така че, ако искате да чуете как се хили един гризач, просто...

8. Децата на шимпанзетата обичат да си играят с играчки, които ис правят от пръчки, камъчета и всичко, което предизвика интереса им.

1355115

9. Враните си правят номера за забавление. Тези животни са толкова умни, че понякога се развличат като погаждат номера на себеподобните си или на други животни...

10. Полярните мечовци търкат носовете си един в друг за да покажат къде има храна. Това се счита за добър маниер и с тези, които го правят, останалите често делят плячката си.

11. Катериците  са истински самаряни, те са готови да осиновят, което и да е малко катериче, ако установят, че родителите му са умрели  или не могат да се грижат за него.

1355111

12. Когато падне сняг младите макаци правят снежни топки за да се забавляват.

13. Мъхестите лапи на фенека (малка лисица) служат като своеобразни песъкоходки, защитавайки животното от горещите пясъци на пустинята, където то живее.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ