12 шокиращи признания на телевизионните репортери

01.08.2016, 17:00

Професията им не е точно това, което си мислите

   
 
12 шокиращи признания на телевизионните репортери

Хората са свикнали да обиждат медиите и да принизяват всеки, който работи като журналист, репортер, редактор. Винаги сме били против подобни крайни мнения, не само защото работим в медийната сфера, но и защото смятаме, че професията не определя човека и медийната генерализация е вредна.

Ако и вие сте от скептично настроените по отношение на медиите хора, може би ще променим леко мнението ви, след като ви представим тези шокиращи признания на различни телевизионни репортери. Убедени сме, че след това ще гледате на тази професия по съвсем различен начин.

1. Най-лошата част от професията ни е, когато трябва да влезем в домовете на хора, които скърбят.

2. Някои репортери се държат с хората отвратително, само и само да развият и завършат историята си. Така много хора си мислят, че сме нещастници.

3. Изумителна е способността на един човек да разказва истории със съвсем различни думи година след година, след година...

4. В началото на кариерата ми често не знаех какво ми предстои, ежедневието ми беше адски динамично, интересно и непредсказуемо. Жалкото е, че всичко вече влезе в коловоз. Не ми е интересно.

5. Професията на репортера непрекъснато ме тласка да се изправя лице в лице със страховете си. И в края на деня съм доволен от себе си, защото съм успял да превъзмогна личните си пречки.

6. Много медии са некоректни към своите служители. Никой не трябва да се страхува да съди хората, които са го излъгали. Независимо в коя сфера работи.

7. Хората си мислят, че телевизионните репортери са богати и водят бохемски живот, защото ги показват по телевизията. Това е моята работа от почти 10 години и все още си нося обяд в офиса.

8. Ниското заплащане и работното време през почти цялата година не правят нашата професия особено реномирана.

9. Заклел съм се, че ако медиите станат тотално безсмислени, неинформативни и тъпи, напускам тази сфера.

10. И до ден днешен малко се изнервям преди да започна работа по нова тема. Ако не се изнервиш поне малко за това, което правиш, значи не си струва.

11. Тайно обичам да съм център на вниманието и репортерската професия ми пасва идеално.

12. Често не ни харесват, защото казваме фактите. Не може да кажеш, че един човек е лош репортер, само защото не харесваш фактите, които е изложил.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ