10 факта за "Game of Thrones", които трябва да знае всеки фен

26.04.2016, 14:00

Новият сезон започна, а вие не знаете най-важното

   
 
10 факта за "Game of Thrones", които трябва да знае всеки фен

На вашето внимание е всичко, което трябва да знаете, за да се наречете с чиста съвест "фен на Game of Thrones". Подбрахме най-интересните факти. Моля, моля, пак заповядайте.

1. Според последните проучвания в Америка, 24% от американците биха избрали за президент на страната Тирион Ланистър. За справка - Хилари Клинтън има одобрението на 20% от избирателите, а Тръмп - на 7%.

2. Джордж Мартин е казал на HBO, че при добро желание има материали за отделни сериали, които да се съсредоточат само върху един род от сагата. По-добре да хване да допише шестата книга, ей, богу.

1694547

3. За "Залата на лицата" са подготвени гипсови отливки на 200 лица. Сред тях са тези на продуцентите, създателите и други важни клечки от екипа. Така те се появяват около 30 пъти.

4. Водните градини на Дорн са снимани в двореца Алказат в Испания. За първи път в историята дворецът е бил затворен за посетители.

5. Когато в пети сезон Джон Сноу дава заповед за обезглавяването на Джанос Слинт, той практически отмъщава за своя баща. Слинт в първи сезон дава заповедта за убийството в тронната зала. По сюжет Сноу обаче не знае това.

6. За основа на меча, който използват Белите бродници, се взима самурайският меч с тази разлика, че е по-къс. Това се прави, защото зад Вала снегът е прекалено висок, за да могат да носят прекалено дълги мечове. Както виждате, за всичко е помислено. 

7. Президентът на САЩ, Барак Обама пише молба в социалните мрежи до режисьорите да не убиват любимия му персонаж - Джон Сноу. Молбата не е приета.

1694545

8. За сцената със затвора, в която Серсей умира от жажда и ближе пода, се е наложило пълно стерилизиране на стаята. Килията е пълно копие от тъмницата в замъка Шена в Северна Ирландия.

9. Майстер Емон е първият персонаж във филма, който умира от естествена смърт. Припомняме - в пети сезон.

10. На всеки актьор му се съобщава по телефона за смъртта на персонажа му, няколко дни преди тя да се случи. Това е станало изключително нервно преживяване за всички актьори, които по време на снимките получат обаждане по телефона. Продуцентите казват, че е имало случаи, в които се обаждат да уточнят нещо дребно, а отсреща изпадат в нервни кризи.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ