10-те най-страшни герои от филми на ужасите

11.08.2014, 15:33

Вземете си хапчетата и се потопете в най-големите си кошмари

   
 
10-те най-страшни герои от филми на ужасите

Може би само феновете на хорър филми ще оценят следващата класация, но ние сме длъжни да обърнем внимание и на този жанр. Познато ли ви е усещането, когато изгледате някой качествен психо трилър и няколко минути след края му не знаете на кой свят сте и ви е некомфортно да отидете сами до тоалетната – особено, ако е късно вечер? Тази незаменима емоция може да постигне само хорър жанра и "Листопад", когато се чудите "Наистина ли умря Али Реза?" (също не малко страховит образ ).
Е, ако някога сте преживявали подобна емоция, то сега ще ви върнем към нея с класация на едни от най-зловещите герои в киното.

10.Чудовището на Франкенщайн

1359495

"Франкенщайн" на Мери Шели е ранна класика в жанра на ужасите, а мнозина считат книгата за основа в научната фантастика. Чудовището на Виктор Франкенщайн се появяа за пръв път във филм през 1910г. Оттогава до днес има достатъчно пресъздавания на този образ, за да можем заслужено да го сложим в класацията на едни от най-емблематичните образи от филми на ужасите.

9.Признарачното лице от "Писък"

1359489

Въпреки, че този образ се свързва по-скоро със сатирата, това не го прави по-малко емблематичен. Образът на призрачното лице поглежда от по-забавната страна на героите от филми на ужасите със склонността да се заяжда и да дразни жертвите си. Но това, че на всеки Хелоуин децата слагат маската на героя от "Писък" доказва влиянието, което персонажът е оказал и заслужено намира място в класацията ни.

8.Куджо

1359492

Всички помним милозливия и емоционален филм "Бетовен", където породата Сан Бернар е представена като сладка, добра и мила. Филм, който обаче показва добрата страна на породата. Оказва се, че тези кучета лесно могат да бъдат обладани от демони. Това ни показва далеч по-старата лента "Куджо". Там Сан Бернарът е ухапан от прилеп и се превръща в буйно и кръвожадно чудовище, което дебне майка и дете, за да ги изяде. Трогателно.

7.Куклата от убийствен пъзел

1359486

Зловещата кукла от емблематичния филм е един абсолютно нов герой, незаимстван от никъде. Безизразното, демонично лице и плътния глас, който изниква от нищото и със своята запазена реплика предизвиква "Искаш ли да играем игра?" несъмнено ще ви образуват силно тръпкопобиване.

6.Майкъл Майърс - "Хелоуин"

1359491

Въпреки малкия бюджет, с който филма е направен, той се превръща в емблематичен, особено със своя герой Майкъл, който и до днес посещава кошмарите на хората със слаби сърца. Като дете той заколва сестра си и е заключен в лудница. Както става в тези филми обаче, Майърс се измъква оттам и то по ирония на съдбата точно на Хелоуин. Тогава кошмарите започват.

5.Джейсън Ворхис - "Петък 13-ти"

1359496

Може да си мислите, че няма нищо по-хубаво от лагер с приятели в гората, но дали така мислят героите от филма "Петък 13-ти", които попадат на неточното място в неточното време. Злодеят Джейсън Ворхис е известен със своето мачете и с това, че наистина не може да умре. Драма.

4.Фреди Крюгер - "Кошмар на улица Елм"

1359488

Фред Крюгер – обгорен мъж със смачкана шапка и стоманени нокти, прикачени към пръстите му. Той е педофил, изгорен на клада, но призракът му се връща в сънищата на децата и на онези, които са го убили. Не е случайно, че образът на този герой е избран за най-страховития герой в киното.

3.Самара Морган - "Предизвестена смърт"

1359487

Има ли нещо по ужасно от това да разберете, че ви остават 7 дни живот? А ако от телевизора ви излезе демон, и се запъти директно към вас? Въпреки, че всичко това е в рамките на художествена измислица, Самара Морган е в състояние да вземе акъла на малките деца.

2.Рейгън МакНийл - "Екзорсистът"

1359494

"Екзорсистът" задължително трябваше да попадне в челните места на класацията. Според почти всеки любител на страшното кино, този филм има всички основания да е емблематичен. Рейгън МакНийл е малко, невинно момиче, което започва да се държи странно. Родителите и лекарите отдават това на тежък пубертет. Да бе.. и ние сме карали пубертет, ама не сме можели да местим мебели с ума си или да си въртим главата на 360 градуса. Филмите за обладани са страшни по начало, но когато дяволът се е вселил в малко дете, страхът се превръща в ужас.

1.Джак Торанс - "Сиянието"

1359493

Демоничната усмивка на Джак Никълсън, който е в главната роля, е в състояние да смрази всеки. Знаем това още от ролята му на Жокера. Филмът е сниман по романа на Стивън Кинг "Сиянието". Торанс е писател, който си намира работа като пазач на хотел в Скалистите планини на Колорадо. Мести се там със семейството си, а хотелът се оказва с ужасяващо минало. Джак Торанс губи ума си и... просто гледайте филма.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ