"Шефове гадняри" е типична лятна комедия  7 Виж всички снимки

17.08.2011, 11:00

   
 

Винаги ми е било трудно да пиша за филм, който харесвам. И сега ми предстои да направя точно това. Става дума за филма "Шефове гадняри", който излиза по кината този петък. Комедията е точно това, от което имаме нужда в тези особени летни дни, в които не ни се работи, но и имаме нужда от нещо, което да ни поосвежи.

Режисьор на "Шефове гадняри" е Сет Гордън, чийто най-известен филм е сладникавата романтична комедия "Четири Коледи" (2008). Този път обаче Гордън се е развихрил. "Шефове гадняри" разказва за трима изтерзани американци. Дейл (Чарли Дей) работи като асистент на най-секси стоматоложката, която някога сте виждали (Дженифър Анистън). Тя обаче е истинско сексуално животно и непрекъснато го тормози, опипва го, говори му мръсотии и изобщо тероризира психиката му.

Ник (Джейсън Бейтман) е най-съвестният работник в офиса. Шефът му Харкен (Кевин Бейкън) го третира като хлебарка, месеци наред му намеква, че ще го повиши, а накрая сам се повишава, смачквайки тотално самочувствието на Ник. Третият в компанията е Кърт (Джейсън Судейкис). Той е единственият, който наистина е щастлив от работата си, а шефът му е като баща. Да, но шефът му внезапно умира, а на стола му сяда продрусаният, тъп и нахален негов син Боби Пелит (Колин Фарел). Дейл, Ник и Кърт, уж на шега започват да си мечтаят техните шефове да са мъртви, но в крайна сметка се заемат сериозно с изпълнението на задачата. В помощ им се притичва току що излезлият от затвора Дийн "Мамоеб" Джоунс (Джейми Фокс).

"Шефове гадняри" е изтъкан от добри лафчета, а хуморът се е просмукал в целия диалог. Подхилкванията на публиката не спират през целия филм, като за това основна заслуга имат тримата идиоти, пардон - актьори в главните роли. Главните изпълнители са се забавлявали през цялото време и в това съм абсолютно убедена. Просто няма как да ти е скучно и едновременно с това да си толкова смешен.

Дженифър Анистън изненадва приятно, защото се оказва, че не е забравила комедийните си умения, които бяхме свикнали да виждаме в "Приятели". Кевин Бейкън е е олицетворение на гнусния шеф-тиранин, който освен че тероризира служителите си, подозира жена си в безброй изневери и е винаги нащрек. А Колин Фарел! Той е във вихъра си. Освен че е абсолютно зашеметяващ с прическата си тип "голям заем", Фарел успява да го докара като най-дразнещото връзкарче, "татково момченце", което се друса и спи със стотици жени. Особено внимание искам да обърна на Джейми Фокс, чийто персонаж се нарича Дийн "Мамоеб" Джоунс. Историята за прякора му е потресаваща, но ще ви оставим да я разберете сами.

"Шефове гадняри" хем е типична лятна комедия, хем е много над останалите клишета. Не че е високоинтелетуален продукт на Холивуд, но е изненадващо свеж филм, с пиперлив хумор и простотия на воля, на която ще се смеете от сърце.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ