Джордж Р. Р. Мартин издаде докъде е стигнал с книгата „Песен за огън и лед“

01.11.2022, 10:00

Ще се изненадате!

   
 
Джордж Р. Р. Мартин издаде докъде е стигнал с книгата „Песен за огън и лед“
Източник: instagram.com/puchanerd

Авторът на Game of Thrones Джордж Р. Р. Мартин сподели актуална информация за напредъка на следващия роман "Песен за огън и лед".

The Winds Of Winter се очаква да бъде шестата част във фентъзи поредицата след A Dance With Dragons, който беше пуснат през юли 2011 г. NME и Winter Is Coming предадоха, че според Мартин книгата е приблизително "на три четвърти завършена".

"Това е голяма, голяма книга. И предизвикателна. Тя вероятно ще бъде по-голяма от всеки от предишните томове в поредицата. "Танц с дракони" и "Буря от мечове" са двете най-обемни книги от поредицата като и двете съдържат около 1500 ръкописни страници. Мисля, че тази ще е по-дълга от това. Мисля, че съм свършил около три четвърти от пътя, може би. Но и това не е на 100 процента готово, така че трябва да продължа да работя по него.", издаде Мартин.

Авторът обясни, че дори когато е книгата завършена, неговият издател ще трябва да измисли стратегия за пускането ѝ. Той смята, че ще има проблем с компанията, тъй като книгата ще бъде много дълга и е твърде вероятно да го накарат да я раздели на две. Мартин не пропусна да сподели и за напрежението, което му създават феновете на поредицата.

"Правя това, което мисля, че е най-добро и тогава нещата се случват. Същевременно всички се ядосват, че съм "излъгал". Никога не съм лъгал за тези прогнози. Те са най-доброто, което мога да направя, но предполагам, че надценявам способността си да свърша нещата и подценявам количеството прекъсвания и други проекти, други изисквания, които ще ме разсейват.", допълва той.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ