Най-коравите мъже в света

26.10.2015, 17:45

Не сме ние, уви

   
 
Най-коравите мъже в света

Не, няма да говорим за Волен Сидеров, тъй като става дума за корави мъже. И за мъже като цяло. Днес ще насочим погледа ви към известни или неизвесни имена, оставили трайна диря в историята със своите смислени постъпки. Разбира се, няма как да кажем кой е по-важен, затова и уточняваме, че имената не са подредени в някаква последователност.

Четете и се образовайте. Струва си.

Ейдриън Картон де Виарт

1586903

Този белгиец служи в британската армия по време на Първата и Втората световна война. Стрелян е в лицето, главата, стомаха, глезена, крака и ухото. Оцелява в две самолетни катастрофи, бяга от военнопленнически лагер, а веднъж, когато лекар отказва да ампутира пръстите му... сам си ги отхапва. В мемоарите си, посветени на Втората световна война, Ейдриън пише: "Ако трябва да съм честен, войната ми хареса".

Бърни Топин

1586905

Бърни Топин е човек, за когото може би не сте чували, а трябва. Той пише по-голямата част от текстовете на песните на Елтън Джон. Двамата се срещат през 1967 г. Както казва самият Елтън Джон: "Без Бърни Топин изобщо нямаше да има Елтън Джон". Склонни сме да му вярваме.

Симо Хаюха

1586898

За него вече сме писали ето тук. Въпреки това решихме, че няма как да го пропуснем.

Рой П. Бенавидес

1586904

На 2 май 1968 г. Бенавидес спасява живота на шестима мъже. Хеликоптер го оставя на вражеска територия, въоръжен само с нож. 12 от неговите другари са обградени от 1000 мъже. Бенавидес успява да изведе осем войници, след като е прострелян 37 пъти. След приключване на акцията, Рой П. Бенавидес е обявен за мъртъв, но когато докторът тръгва да затваря торбата с тялото му, "покойникът" се изплюва в лицето му. По-късно получава Медал за храброст.

Майкъл Малой

1586902

Наричан Железния Майк, Майкъл Малой е познат като бездомен алкохолик, живял по време на Голямата депресия в Ню Йорк. Пет негови приближени са се опитвали да го убият, за да получат парите от застраховката му. Ето някои от начините, по които са искали да го отстранят:

- дават му възможност да пие колкото си иска в бар, надявайки се да се напие до смърт

- сипват антифриз в алкохола му

- сменят антифриза с терпентин

- сменят терпентина с конско приспивателно

- слагат отрова за мишки в питиетата му

- дават му сурови стриди, потопени в алкохол

- дават му сандвич с развалени сардини, омешани с болтчета и отрова

Малой оживява всеки път. След като най-лесните неща не сработват, петимата решават да го замразят до смърт. Напиват го и го изкарват навън по време на студена зимна нощ, а след това го заливат с четири галона ледена вода. На следващия ден Майкъл се появява в бара, готов пак да пие. Следващият опит за убийство е чрез блъскане с такси, но Малой само влиза в болница с потрошени кокали.

Последният и успешен опит се осъществява чрез слагане на тръба в устата на припадналия от алкохол Майкъл и пускане на газ по нея. По-късно петимата са заловени и четирима от тях са осъдени... на смърт.

Витолд Пилецки

1586899

Пилецки е полски войник, който доброволно отива в Аушвиц, за да събира информация. През 1943 г. успява да избяга след близо 3 години, прекарани в лагера. Неговият доклад е първият за Аушвиц.

Луис Замперини

1586900

Освен че е американски олимпиец, който се ръкува с Хитлер след състезание, затворник в един от японските лагери на смъртта и изявен алкохолик, Замперини удря акули с юмруци, защото се губи в морето и стои там в продължение на 47 дни, след като е прострелян по време на Втората световна война. Освен това по него стрелят и японски военни самолети. Найс, а?

Чък Фийни

1586901

Той е мулти-милиардер, който прави състояние като поставя duty-free магазини по летища из целия свят. През 1982 г., когато официално се отказва от бизнеса си, той струва 7.5-милиарда долара. Днес стойността му е около 2 милиона долара.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ