Създават VR слушалки, които те убиват, когато умреш във видеоигра

10.11.2022, 10:05

Не това бъдеще си предствяхме!

   
 
Създават VR слушалки, които те убиват, когато умреш във видеоигра

Палмър Луки, основател на Oculus, твърди, че е проектирал VR слушалки, които могат да убият потребителя, ако умре в играта.

30-годишният предприемач обяснява как работят новите му слушалки в публикация в блога му.

"Използвах три от модулите за експлозивен заряд, които обикновено използвам за различен проект, свързвайки ги с теснолентов фотосензор, който може да открие кога екранът мига в червено с определена честота. Това прави интегрирането на играта от страна на разработчика много лесно. Когато се покаже подходящ екран за край на играта, зарядите се задействат, незабавно унищожавайки мозъка на потребителя.", разяснява той.

Това означава, че когато се покаже екранът за края на играта, три модула с експлозивен заряд ще излязат, "унищожавайки" главата на играча.

Предприемачът казва, че проектът му е силно вдъхновен от японския сериал "Sword Art Online". В поредицата героите поставят "NerveGear", слушалки, които всъщност пренасят съзнанието на човек в напълно виртуален свят (VRMMORPG). Играчите са хванати в капан в игра на смъртта, в която ако потребителят умре в играта, той умира в реалния живот, тъй като NerveGear излъчва микровълни, за да изпържи мозъците им.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ