Историите на кучетата-герои, жертвали се за чуждото спасение

05.05.2016, 21:00

Най-искрените животни

   
 
Историите на кучетата-герои, жертвали се за чуждото спасение

Ако обичате кучета, следващите истории със сигурност ще достигнат душата ви. А ако не сте чак такива фенове на тези животни, също ще усетите изключителния им героизъм. Случките, които ще ви разкажем сега, са чистото доказателство, че кучетата са същества без задни мисли, готови да жертват собствения си живот, за да спасят човешкия или този на друго животно.

Дайко - кучето, което умира, за да спаси седем души

1700434

Дайко е четиригодишно пожарникарско куче, което спасява седем души, затиснати след земетресение в Еквадор. А след това умира от изтощение. На погребението му идват всичките му четириноги и двуноги приятели.

Банджо - кучето, което спасява 3-годишно дете

1700422

Когато 3-годишният Мадисън решава, че е добра идея да отиде да си играе в близката гора, кучето Банджо усеща, че не може да го разубеди и тръгва заедно с него. След като спасителните екипи часове наред претърсват района за изчезналото дете, Банджо ги чува и започва да лае, като по този начин ги насочва към местонахождението на Мадисън.

Рекс - който спасява колибри, а после се сприятелява с него

1700429

Преди Рекс е улично куче, което редовно напада всякакви други животни. След като Ед Гернън го намира и го осиновява, кучето се успокоява. Един ден Рекс намира и спасява ранено колибри, а след като собственикът му се заема с лечението на птичката, която кръщава Хамър, с кучето се сприятеляват и са си дружки до ден днешен.

Макс - немската овчарка, която помага на пожарникари да спасят две деца

1700431

След като домът му е обхванат от пламъци, Макс смело се връща в горящата къща, за да заведе пожарникарите до детската стая, където двама малчугани са в огнен капан. В крайна сметка цялото семейство оцелява, благодарение на смелото им куче.

Кучето, което спаси собственика си от отровна змия

1700425

В началото на 2016 г. научихме една впечатляваща история от Австралия. Мъж си почива на верандата, но в един момент вижда, че до крака му има змия, която разпознава като втората най-отровна в света. Мъжът всъщност поглежда надолу, защото е предупреден от кучето си, което след това прогонва змията. Цялата случка е заснета от охранителната камера на къщата.

Шеф и тримата му братя - които се бият със 180-килограмова мечка гризли

1700430

Майка от Ню Джърси вижда, че в двора на дома ѝ, където си играе 3-годишната ѝ дъщеря, е влязла мечка. Шеф, един от осиновените ѝ питбули, моментално се втурва, захапва задния крак на мечката и започва да я влачи далеч от детето. Това позволява на майката да прибере детето си в къщата, а четирите кучета изгонват мечката обратно в гората, от която е дошла.

Марли - който спасява ранен катерач

1700427

Когато тригодишното куче Марли започва да лае яростно посред нощ, собствениците му се чудят какво става. След като се заслушват обаче, чуват отчаяни викове. Оказва се, че близо до дома им бедства катерач, който си е счупил крака. Спасителите казват, че ако кучето не е усетило нещата, мъжът е щял да умре от премръзване.

Лука - кучето-ветеран от войната, което получава медал за храброст

1700435

12-годишната немска овчарка Лука цял живот доказва своята храброст. Участвал е в над 400 мисии по време на службата си в американските военни части и дори губи едната си лапа след експлозия в Афганистан през 2012 г. През 2016 г. Лука получава медал Дикин, който е кучешкият еквивалент на медал за храброст.

Куини - която помага на своята загубила се 72-годишна собственичка да оцелее девет дни в гората

1700432

Куини и възрастната ѝ собственичка се загубват в Аризона и девет дни оцеляват, благодарение на инстинктите на кучето и умението му да надушва храна.

Миртъл - пекинезът, който спаси 80-годишната си съседка

1700433

Един ден, докато се разхожда, пекинезът Миртъл започва да лае ожесточено и да се дърпа към съседската врата. Стопанката му влиза в къщата и вижда, че 80-годишната жена, която живее вътре, е паднала много лошо и има нужда от помощ.

Хиро - бездомното куче, което не оставя ранен приятел в беда

1700424

Южноафриканско бездомно куче умилява много хора, след като става ясно, че се е грижило за блъснато от влак друго куче. Кучето, което по-късно получава името Хиро (Hero - "герой" от англ. бел. ред.), носи на ранения си приятел вода и храна и полага всички други необходими грижи. Уви, раненото куче не оцелява, но жестът на Хиро никога няма да бъде забравен.

Мос - кучето, което спасява всички хора от горящ апартамент

1700426

Когато в 3:45 часа сутринта се разразява пожар в апартамента, Мос започва неистово да лае, за да събуди своите стопани. Според тях, те били заспали толкова дълбоко, че само лаенето ги е спасило.

Джедай - кучето, което спасява живота на дете, болно от диабет

1700423

Когато една нощ кръвната захар на 7-годишния Люк пада до критични нива, малкият Джедай се втурва при майката на Люк, за да я събуди. Така тя успява да помогне на сина си.

Джеми - кучето, което дарява кръв на две котки

1700436

Джеми е куче, осиновено от животински пансион. Когато там идват две котки с ужасни очни инфекции, новата му собственичка разбира, че единственият начин котетата да бъдат спасени, е кръводарение от здраво животно. Тогава тя води Джеми на важната процедура, а по-късно кучето и двете спасени от него котки стават добри приятели.

Фокс - Холивудското полицейско куче

1700428

Фокс е тригодишна овчарка, служила в Агфанистан, която работи в Холивуд. Сред героичните му дела са откриването на метамфетамини в дом, в който живее дете, както и множеството му смели постъпки в ежедневните полицейски патрули, които извършва.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ