Версия "Ски и сноуборд инструктор"

15.01.2015, 14:00

За зимата, мастилото и прага на болка

   
 
Версия "Ски и сноуборд инструктор"

Ако го видите докато е на работа, вероятно няма как да разберете, че е покрит с множество татуировки. Ще го намерите в планините на България и из Европа, където можете да го питате за всичко, свързано със ските и сноуборда, но оказва се - и с татуировките. Верго сам се свърза с нас, а ние с удоволствие му зададохме няколко въпроса за нашарената ни рубрика "Татуираните българи".

Представи се на нашите читатели.

Казвам се Верго Вергов, на 30 години съм. Работя като ски и сноуборд инструктор. Гражданин на света.

Като инструктор как ще оцениш настоящата зима – има ли добър сняг или и този сезон ще го пишем "дъждовен"?

Спрямо миналата зима има повечко сняг. Последните два сезона са доста слаби навсякъде, да се надяваме следващият да компенсира със снежна покривка за тези две, в които нямаше, а и до края на зимата има още два месеца и не се знае... може да ни зарине със сняг.

1461246

Какъв е проблемът на българските зимни курорти? Има ли нещо, което много те дразни, но така и не се оправя?

Ами навсякъде проблемът е в прекаленото застрояване и липсата на инфраструктура. На зимните ни курорти главният недостатък са прекалено високите цени - почивка за седмица в Алпите за четиричленно семейство излиза почти на същата цена като почивка в Пампорово или в Банско. Дразни ме и това, че страната ни стана известна с алкохолния и секс туризъм и така се докараха най-бедните и невъзпитани чужденци. И в този ред на мисли падна доста нивото на обслужване във всички сфери, защото и клиентите от този клас не са взискателни.

Кога разбра, че искаш да се татуираш?

Първите ми помисли за татуиране бяха на петнайсет години, след като гледах филм за Якудза и татуировките им. Спирах се още три години и на осемнайсет реших да си направя първата. Досега няма спиране.

С какво започна?

Започна се, както винаги, с малко и банално нещо - йероглиф на глезена, символизиращ "Зима". Направен бе със самоделна машина от приятел. Наложи се да го покрия след десет години, защото с времето започна да изглежда доста зле.

Разкажи ни за големите си проекти – дълго ли ги мисли?

Проектите ги обмислям и доизкусурявам поне година, за да съм сигурен, че точно това е моето виждане за нещата, но и винаги има нещо за доработване в движение. Първият ми голям проект беше цял гръб. На две сесии го направих, за да видя доколко ще издържа на болката. Татуировките ги обмислям много, защото всяки има символика и история. Никога не съм се влияел от модни тенденции в татуирането и са ми доста странни хората, които се шарят, само защото е модерно, и си правят еднотипни татуси със съмнителна символика (ако има въобще такава). Смятам да запазя в тайна значението на татуировките ми пред читателите, понеже са доста лични неща.

1461244

Коя е последната татуировка, с която се сдоби?

Последният ми проект е Пин-ъп мацка. Изглежда така, както виждам перфектната жена.

Как откри татуистите, на които да предоставиш кожата си?

Повечето ги познавам от години и им имам пълно доверие. Намерихме се през еднаквите хобита и интереси. Всички работят в моя стил и изпълняват желанията ми. Лесно успявам да им обясня дизайна, точно как го искам и те го пресъздават. Разбрал съм, че връзката между татуист и татуиран е много важна за крайния резултат. С обикалянето си по тату студията из Европа съм установил, че има доста опърничави татуисти и клиенти, които не знаят какво искат. Смело мога да кажа, че в България нивото на тату артистите е много високо откъм работа с клиенти и умения.

1461247

Сподели, че в чужбина, където си живял, няма предубеденост към татуираните хора. Според теб каква е причината в България да има подобни предразсъдъци?

Тук предразсъдъци има, защото българинът не обича различното. Той е свикнал на сивото и еднообразното. Българите трудно разбират изкуството и това да имаш абстрактно и арт виждане за нещата. Мисля, че е наложено у хората през соц-а, когато всички са имали едно и също.

Имал ли си някакви проблеми заради татуировките си в определен етап от живота си?

Обикновено в сферата, в която работя, нямам проблем, но срещам и предубеденост. Работата ми е да съм ежедневно с хора и съм установил, че в нашата държава има още голяма доза неразбиране, но на Запад няма такъв проблем. Тук, ако си нашарен, си или наркоман, или затворник. Хората все още не са с виждането, че това е изкуство, което е набрало доста фенове по света.

1461250

Как би обяснил какво усещаш докато те татуират на човек, който няма никаква представа какво е чувството?

Занимавам се с екстремни спортове откакто се помня и с годините съм успял да вдигна прага на болката си на максимум. Имал съм случаи, в които са ме татуирали и съм си дремвал. Повечето хора мислят, че болката е огромна. Поносимо е, а и, както се казва, "Трай, бабо, за хубост". За мен болката при татуиране е като адреналин - харесва ми и затова го правя. Моят съвет е преди да се подложите на това, да не се подготвяте, че ще ви боли. Все едно отивате на зъболекар. И спрете да се пазарите за цената.

И за финал ще те помоля да довършиш изречението "Фактът, че съм татуиран не означава, че..."

...съм по различен от всички вас.

1461254

ДЕТСКА УЧИТЕЛКА РАМКИРАН   СУПЕРГЕРОИНЯТА В МЕДИЦИНАТА   МАЙСТОР-ГОТВАЧ  АБИТУРИЕНТКА-СТУДЕНТКА ЖЕНАТА В СВЕТА НА ДЕЦАТА ЕКСПЕРТ СЪБИРАНИЯ ММА БОЕЦ МАРКЕТИНГОВА МАДАМА ЕНЕРГИЙНА МАЦКА БАНКЕР МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН БАНКЕРКА ДАМАТА В РЕКЛАМАТА ФИЛОСОФ IT СПЕЦИАЛИСТ

Ако и вие сте притежатели на много татуировки или познавате "нашарени" хора, подходящи за рубриката ни "Татуираните българи", свържете се с нас във Facebook страницата на Div.bg и рубриката "Татуираните българи" или на contact@div.bg.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ