Mercedes затворен в часовник  7 Виж всички снимки

24.11.2011, 17:03

   
 

Нескритата ми любов към Benz си пролича веднъж в Div-пространството и макар че винаги се опитвам да съм обективна, емоцията, която изпитвам при споменаването на тази автомобилна марка, ме изкарва извън границите на безпристрастието.

Пристрастна ще бъда и сега. Дори на втора степен, защото става дума не само за Mercedes, но и за една стилна част от мъжкия гардероб.

Дизайнерът Марко Петрович явно споделя любовта ми към добрите автомобили и изтънчения дизайн, защото е проектирал часовник, който грабна вниманието ми като орел, понесе го из виртуалното пространство и накрая го заби тук. И сега е моментът да споделя впечатленията си с вас.

Часовникът, който виждате на снимката е вдъхновен изцяло от Mercedes Benz Type 320 – кабриолет, представен през 1937 г. Главните акценти, на които е наблегнал автомобилният ентусиаст Петрович, са откраднати от инструменталното табло на 320, като вниманието към всеки детайл е потресаващо. Съхранен е всеки елемент на елегантност, който съпровожда автомобилите Mercedes Benz до днес.

Кръглият корпус на турбийона е абсолютна препратка към скоростомера на класическия германски автомобил. Стрелките по дизайн напомнят на ретро филмите от миналия век и извеждат винтидж духа в настоящето. Само с един поглед и часовникът ме прехвърли в едно различно измерение, в което се срещнах с Кларк Гейбъл, Стийв Маккуин, Кари Грант и Шон Конъри. Какво повече може да пожелае една жена?

Истински мъж, който достойно да носи въпросния часовник. А той може да е ваш, само ако успеете да убедите Марко Петрович да го изработи специално за вас. Звучи ви като много усилия за нищо? Разгледайте галерията ни и пак си помислете.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 25.11.2011 | 19:38
1 Бихте ли ми дали телефона на Марко Петрович,че искам да звънна да се спазариме да сглоби два. :))) :D :D
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ