7-те типа мъже: Кой си ти?

18.01.2023, 18:00

Алфа, бета, гама... та до зета...

   
 
7-те типа мъже: Кой си ти?

Разбирането на различните ни черти и характеристики може да бъде полезно в много аспекти от живота, независимо дали за личностно израстване, взаимоотношения или дори просто за по-добро разбиране на хората около теб.

И тъй като различните жени са привлечени от различни мъжки личности, разбирането на различните типове може да ви помогне да намерите идеалната партньорка. 

Нека се потопим в седемте различни типа мъжки личности – от доминиращият алфа до спокойният омега и всичко между тях!

Алфа мъжкар

Той е успешен изпълнителен директор, топ спортист или уверен и харизматичен политик. Идеално съвпадение за него е бета женска. Алфа мъжкарят е шефът на глутницата – силен, уверен, решителен и уважаван от всички. В началото може да изглеждат плашещи, но дълбоко в себе си са добри мъже.

Бета мъжкар

Той е учител, социален работник или художник. Идеално съвпадение за него е алфа жена.

В контекста на социалната йерархия бета мъжът често се разглежда като "хубавото момче" или "придружител" на алфа мъжкаря. Те са по-малко настоятелни и по-склонни да следват, вместо да водят.  Но това не означава, че бета мъжете са по-слаби или по-малко ценни по някакъв начин. Всъщност те могат да донесат много положителни качества, като например да бъдат надеждни, подкрепящи и мъдри. 

За разлика от алфа мъжете, те са по-чувствителни, по-малко агресивни и могат да се справят добре с критиката. Те също са тези, които са готови да изслушат и да предложат полезни съвети, вместо винаги да се опитват да бъдат център на внимание. 

2379682

Делта мъжкар

Той е финансов анализатор, бизнес мениджър или адвокат. Идеално съвпадение за него е гама женска.

Терминът "делта мъжкар" често се използва за описване на мъж в долния край на социалната йерархия и може да се разглежда като покорен или с липса на увереност. 

Делта мъжките не са имали най-добрия късмет в живота. Те може да са били алфа или гама личности в даден момент, но вероятно се е случило нещо трагично, което ги е накарало да се променят. Делтите са много затворени хора, които са склонни да бъдат отдалечени и апатични. Те често не са добре приети на социални събития поради това. Склонни са да бъдат самотни. Тези момчета може да не са алфа или бета на групата, но те са гръбнакът на обществото и вършат нещата. Делта мъжете също са склонни да се придвижват нагоре или надолу в йерархията, в зависимост от техните действия и избори.

Гама мъжкар

Той е художник, музикант или писател. Идеално съвпадение за него е делта женска.

Гама мъжките са за постигане на перфектния баланс между забавление и отговорност. Те са животът на партито, но също така знаят кога е време да се заемат с работата си. Гама мъжете постоянно се нуждаят от приключения и вълнение в живота си и не искат да бъдат оставени бездейни твърде дълго. Тези момчета са известни със своите знания, доброта и съпричастност. Те може да са безнадеждни романтици по сърце, което ги кара да се борят на пазара за запознанства и да не разбират жените понякога.

2379681

Гама мъжете също са склонни да показват някои женствени черти в поведението, очакванията и ценности си, за да спечелят сърцето на партньорката си. Те поставят семейството си на първо място и дават приоритет на близките си във всяка ситуация.

Омега мъжкар

Интровертни и спокойни, омега мъжете са върховни пичове! Те целят да си прекарат добре и да живеят за момента и не са особено склонни да приемат традиционните социални норми като брак, семейство и работа от 9 до 5. Омега мъжете може да са малко незрели и безотговорни понякога и може да нямат същото ниво на амбиция като някои други хора. Може да са били накзвани в училище или колеж заради поведението си.

От положителна гледна точка, омегите са изненадващо интелигентни - те просто не винаги действат въз основа на това. Те могат безупречно да рецитират исторически дати и събития, докато играят видео игра или да решават предизвикателна кръстословица, докато се излежават на дивана.

Сигма мъжкар

Той е артист на свободна практика или собственик на малък бизнес.

2379683

Сигма мъжът е малко мистерия. Те са тиха, интровертна версия на алфа-мъжкаря и са вълците единаци в социалната йерархия — те правят нещата по свой начин и не се нуждаят от никой друг, за да бъдат щастливи и успешни. 

Тези момчета са независими и самодостатъчни и не е необходимо да са част от група или да следват тълпата, за да се чувстват пълноценни. Те приоритизират собствените си нужди и ценности и нямат нищо против да бъдат сами; всъщност може да го предпочетат, защото общуването може да ги забави. 

Зета мъжкар

Той е компютърен програмист, учен или инженер. Идеално съвпадение за него е алфа жена.

Мъжът зета е малко бунтар – те са отхвърлили традиционните очаквания за това какво означава да си мъж във физическия му аспект.  Те не се придържат към конвенционалните вярвания и отказват да бъдат повлияни или засрамени от когото и да било. Вместо това те не следват обществените очаквания и уверено живеят живота според собствените си условия. Те са силно независими и може да се борят да се впишат в традиционните социални норми. Но това е добре за тях, защото са наясно със себе си и със собствените си вярвания и ценности. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ