McLaren 720S е в историята, но неговият наследник вече е на път

15.01.2023, 10:00

720S вече е разпродаден до 2024 г.

   
 
McLaren 720S е в историята, но неговият наследник вече е на път
Източник: motor1.com

Въпреки че вече имахме представа, че производството спира един от любимите ни супер спортни автомобили след пет години на пътя, трябва да обявим официално: 720S вече го няма. Той ще се присъедини към нарастващия списък със спрени от производство автомобили за 2023 г., но има добри и лоши новини относно неговата замяна, която все още не е назована.

Добрата новина е, че Макларън потвърди, че работи върху следващото возило. Президента на Макларън за Северна и Южна Америка Николас Браун в Лас Вегас предостави малко повече информация за това, което потенциално може да бъде следващото за 720S, като същевременно не издаде много по отношение на спецификите.

"Клиентите очакват, че това ще бъде усъвършенствана версия на 720. Те разбират, че това не е следващо поколение, изцяло ново, основно превозно средство.", каза Браун пред Automotive News.

Лошата новина за бъдещите купувачи обаче е, че неназованият заместител е разпродаден занапред до края на 2024 г.

Освен тази оскъдна информация, McLaren не са пуснали никакви подробности за предполагаемия наследник на 720S. Компанията наскоро потвърди партньорство с Lockheed Martin за "футуристичен" дизайн на суперавтомобил, но не е ясно дали това сътрудничество има нещо общо с новия 720S.


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ