5 страхотни коли от бъдещето, които съвсем скоро идват при нас

10.06.2020, 09:30

The future is now, old man!

   
 
5 страхотни коли от бъдещето, които съвсем скоро идват при нас

Като деца сме си представяли колите от бъдещето като такива, които се движдат напълно сами, а в някои по-смели представи те дори са били и летящи. Е, за летящи коли все още нищо не се знае, но днес ще ти покажем електрически коли, които идват от бъдещето. А на всичкото отгоре ще можем да ги караме съвсем скоро...

Rivian R1S

2231861

Електрически SUV за пътуване, който може да преодолее водни потоци с дълбочина 1 метър, не се забива в калта и лесно се изкачва нагоре под ъгъл до 45 °. Без презареждане може да измине 660 км, а автомобилът може да бъде оборудван и с автопилот. R1S има два багажника: отзад, като другите автомобили и отпред, където обикновено се намира моторът.

2231862

Imagine от Kia

2231866

2231864

2231865

Вместо табло, тази машина има 21 сензорни екрана - всеки от тях отдалеч прилича на куп телефони. Покривът и предното стъкло са направени от едно цяло стъкло, за да се подобри видимостта на водача.

Hyundai Prophecy

2231863

В този автомобил няма волан. Aвтомобилyt се управлява с помощта на два джойстика, разположени от двете страни на водача. По принцип този модел ще бъде оборудван с автопилот, така че не се нуждае от пълноценен волан.

2231858

Минус: Колата има прозорци, но те не могат да бъдат отворени - това е важно за силата и аеродинамиката. Свежият въздух попада в машината от вентилационната система.

Suzuki Hanare

2231859

Това е безпилотен микробус, който наистина идва от бъдещето. Вратата на Suzuki се отваря нагоре и колелата се изтеглят от купето, за да се направи повече място за седалките. Компанията казва, че автобусът може да се използва по предназначение или да се направи на мобилен офис.

2231860

Audi AI ME

2231868

Автомобилът има както волан, така и автопилот, така че воланът може просто да бъде сгънат и пъхнат в панела. Самият Audi AI ME наподобява еко-хотел като някои от детайлите вътре в кабината са направени от дърво, а на тавана и таблото компанията инсталира живи растения "за благополучие". За да не се отегчат пътниците по време на пътуването, в кабината са добавени очила за виртуална реалност и маса с магнитен панел за чинии и чаши (Audi казва, че спокойно можете да ядете в движение в колата).

2231867

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta