Най-голямата буболечка в света яде моркови

04.12.2011, 10:13

Господи, какви ги създаваш...

   
 
Най-голямата буболечка в света яде моркови

Сега е моментът да оставите настрана образа си на смелчага, който не се страхува и не се гнуси от нищо. Знаем, че редовно се представяте за такъв пред мацките, но, повярвайте ни, в този момент дори ние треперим. Причината е, че в Gizmodo видяхме снимката на най-голямото насекомо в света.

Кажете "Здрасти" на гигантската уета, предизвикваща безкрайни тръпки по гръбнака ни. По същността си животното прилича на скакалец и тежи колкото три мишки. Не че сме държали три мишки, но така го описват учените. Не знаем за вас, но ние се чувстваме направо нищожни пред тази скачаща гад, която просто не можем да наречем насекомо, тъй като ни се струва, че насекомите са онези малки нещица с нежни крилца и симпатични пипалца.

Уетата е дълга "само" 17,8 сантиметра, което е по-дълго от средностатистически пенис. Сравнено с човешката ръка, животното прилича на извънземно, което не искаме да срещаме на тъмно. Всъщност никога не искаме да го срещаме.

Радостното е, че у нас това скакалецоподобно не се среща, но ако пътувате към остров Литъл Бариер в Нова Зеландия, по-добре си вземете от онези космически скафандри, които не могат да бъдат пробити. Защото ако това просто скочи върху вас, има реална опасност да ви остави белег за цял живот. Затова направете като нас, избягвайте тази част на света до края на живота си.

Може би се чудите защо на този остров щъкат иначе толкова симпатичните Гигантски уета (уетита или уети). Оказва се, че там просто не съществуват хищници, които да застрашават популацията на това... добре де, насекомо. Човекът, открил съществуването на това същество, се казва Марк Мофет. Той дори се осмелил да хване едно от онези и да му даде да си хрупа морковче. Направо се чудим как не му липсва някой пръст. За нас Мофет вече е герой и един абсолютен юнак. А ние си пожелаваме довечера да заспим, въпреки снимката на тази ужасия.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 18.04.2013 | 18:32
3 от личен офит, това изродче се среща и у нас. по -специоално виждала съм го ( само че, не 13 см, може би около 9-10 ) около Звездица ( по черноморието ) Когато го видях бях изумена, търсих доста време, за да проверя дали изобщо си има име и какво правят тези мутанти тук, но не открих до този момент :)
от Не е посочен | 11.12.2011 | 22:39
2 Радостното е, че у нас това скакалецоподобно не се среща, Всъщност никога не искаме да го срещаме. Затова направете като нас, избягвайте тази част на света до края на живота си. популацията на това... добре де, насекомо дори се осмелил да хване едно от онези и да му даде да си хрупа морковче. Направо се чудим как не му липсва някой пръст Мофет вече е герой и един абсолютен юнак А ние си пожелаваме довечера да заспим, въпреки снимката на тази ужасия. Вие сериозно ли???? Добре де, бъдете мааалко по-обективни... аз примерно съм във въсторг, че отрих за съществуването на това нещо и непременно искам да го видя... ОБИЧАМ Нова Зенландия и МНОГО искам да отида там от много време и тови факт още ме кара още повече да го искам... а за последния цитат нямам думи просто ;Х да знам, че е шега, ноо все пак... не ви разбирам хора, поне в новините бъдете по-обективни...
от Не е посочен | 11.12.2011 | 22:05
1 Това е просто една буболечка, с изключение, че е с по-големи размери и аз като момиче не си чеша езика!На видеото ясно се вижда, че жена държи насекомото и доколкото видях, не и побеляха косите от страх!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ