
Най-да описваме циничната ситуация да пиеш топла бира. Просто е гадно. Разбираме пивото, което се пие на стайна температура и прочие дрънканици, но повечето бири се консумират студени.
Ето как винаги да имаш под ръка студена бира.
Първи начин!
Взимаш кофа с вода, лед и сол. Слагаш бутилките вътре. Получава се ендотермическа реакция, а бирата ще се охлади преди да си спомниш този урок по химия.
Втори начин!
На всички мъже от деца им е ясно, че ако си в природата и имаш река се прави малко бентче, което трябва да побере цялата пиячка, която мъжът е донесъл. По естествен хладилник няма на тази планета.
Какво правим обаче, ако река няма?! Да кажем, че си в планината и нямаш достъп на момента до река, но бирата е топла. Тогава взимаш някакви хартия (вестник, парцал... може дори да жертваш някой чорап) и хубаво я увиваваш около бутилката, след което щедро намокряш с вода. Поставяш на течение (в планината има изобилие от този феномен – не е измишльотина на баба ти) и след 15 мин. пиеш студена бира. Процеса се нарича – топлообмен.