Кореец създаде трето око за вманиачените по смартфоните

15.06.2021, 13:00

Това е нелепо!

   
 
Кореец създаде трето око за вманиачените по смартфоните

Южнокорейски дизайнер реши проблема на хората, които денонощно са зомбирани пред телефоните си, дори и когато вървят поо улиците. За да не се забият в някой стълб или пък да се спънат в кофа за боклук, Paeng Min-wook разработи роботизирана очна ябълка, наречена "Третото око", която потребителите на мобилни телефони могат да прикачат към челата си.

Устройството отваря полупрозрачния си клепач, когато усети, че главата на потребителя се навежда, за да погледне смартфона. Когато потребителят стигне от един до два метра от  дадено препятствие, устройството издава звуков сигнал, за да предупреди за предстоящата опасност.

Изобретението на Paeng използва жиросензор за измерване на наклонения ъгъл на врата на потребителя и ултразвуков сензор за изчисляване на разстоянието между роботизираното око и всякакви препятствия. И двата сензора са свързани с едноколесен микроконтролер с отворен код, с батерия.

Абе корейците да си ги носят тези чудеса на технологията. Тук, ако се появим с такова нещо на улицата най-много някой да ни препсува...

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ