Как да се справим с врасналите косми

30.03.2016, 16:00

Неприятна работа

   
 
Как да се справим с врасналите косми

За да победиш врага си, трябва да го познаваш. Враслите косми са такива, които растат настрани под кожата ви, причинявайки дразнене, възпаление и събират гной. Едно от най-големите удоволствия в този живот е да премахнеш такъв косъм. Понякога обаче това е доста сложна и болезнена процедура. Вижте кои са най-добрите начини за справяне с врасналите косми.

Превенция

Най-хубаво е изобщо да не се стига до враснали косми. За тази цел използвайте гъба, за да изтърквате хубаво тялото си по време на баня. По време на бръснене - използвайте само остри самобръсначки и бръсначи, другите могат лесно да причинят враснали косми. Може да използвате и масло преди бръснене, което много улеснява процеса, омекотявайки космите.

Посещение при специалист

Ако имате значими проблеми с врасналите косми, може би е нужно да посетите дерматолог. Кожни специалисти препоръчват и лазерна терапия за справяне с проблема.

Ексфолиране на кожата

На пазара има достатъчно козметични средства за ексфолиране на кожата, което значително може да помогне за справяне с врасналите косми. Ексфолиращи средства могат да се набавят от аптеката, от дерматолога или да си ги направите сами. Най-елементарните неща, които всеки има у дома, като захар, сол и сода, смесени с малко пяна за бръснене, се превръщат в идеален скраб. Самото ексфолиране представлява премахване на мъртвата кожа, което ще позволи на врасналия косъм да изскочи на повърхността.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ