Фантастичният шлем Decelerator, който забавя ритъма на живот

27.10.2014, 14:48

Необичайното изобретение ще намери реализация в болниците

   
 
Фантастичният шлем Decelerator, който забавя ритъма на живот

Безпощадното съвремие обладава все по-бързи и стресообразуващи темпове на живот, а на обикновения човек не му остава нищо друго освен да си чака инфаркта, цъкайки на телефона си. Досега. Шлемът Decelerator е създаден специално за борба със забързаното ежедневие. Човекът, използващ фантастичното приспособление, се нарича "Забавител" и прави именно това - забавя скоростта на околното си пространство - толкова, колкото на него му се иска. 

1421684

Алуминиевият шлем, външно наподобяващ голяма огледална сфера, е изобретен от немския студент Лоренц Потхаст. Идеята е проста - животът около собственика на каската се предава на монитор, посредством камера, закрепена от външната страна на корпуса. Чрез дистанционно управление потребителят самостоятелно забавя скоростта, с която се предава изображението до желаните от него темпове и по този начин се превръща в истински властелин на времето.

1421687

Както самият изобретател разказва - "усещанията в първите няколко минути след като сложите шлема са малко странни и ще ви е трудно да се ориентирате във външния свят, но след известно време свиквате със забавените движения и повече няма да ви се иска да се разделите с джаджата".

1421685

Към изобретението вече проявяват интерес редица светила в медицината, според които шлемът е идеален за пациенти, нуждаещи се от физическа рехабилитация, както и такива страдащи от стрес.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ