Спорните въпроси, съпътстващи съвременните джаджи

21.05.2015, 18:10

...и отговорите, дадени от експерти

   
 
Спорните въпроси, съпътстващи съвременните джаджи

След като новите технологии са вече неизменна част от живота ни, вниманието върху тях расте, въпросите никнат като гъби, а правопропорционално с тях се увеличават и абсурдните отговори, дадени от хора, които уж много разбират от техника. Вече развенчахме 5 мита, свързани със съвременните джаджи, а днес ще ви светнем за още 6 факта, които опровергават някои масови схващания и твърдения. Вижте ги:

Митът за резолюцията на дисплея

Не че не е важна, но в един момент се обезсмисля постоянното подобряване на резолюцията на новите смартфони – според експерти човешкото око не е в състояние да възприеме повече от 300 пиксела на инч. Пример даваме с новия смартфон на LG, чийто дисплей е с резолюция 2560х1440. За сравнение стандартната резолюция е 1920х1080.

Зареждане на iPhone със зарядно от iPad

Официалният сайт на Apple твърди, че 12-ватовият адаптер за iPad може безпроблемно да служи като зарядно и за iPhone. Въпреки това Стив Сандлър, основател и главен технически директор на фирма за електронен анализ, е на мнение, че ако я практикувате твърде често, тази размяна на двете зарядни може да съкрати живота на батерията ви.

Трябва ли да изключвате компютъра си всеки ден?

Някои вярват, че е вредно да изключват компютрите си всеки ден, но истината е точно в обратното – изключвайки редовно своя компютър, когато не го използвате, разбира се, може да спестите енергия и да ограничите натоварването на компонентите, което може да удължи живота му.

Магнитите около компютъра

Могат ли магнитите да изтрият данните от компютъра ви, ако ги държите в близост до него? Технически е възможно, но ще ви трябва наистина гигантски магнит, за да се случи това. Така че спокойно може да декорирате компютъра си с магнити за хладилник без да се притеснявате.

Мобилните телефони причиняват рак на мозъка

Въпреки че телефоните наистина излъчват радиация, която може да се абсорбира в човешката тъкан, няма убедителни доказателства, които да показват, че мобилните устройства причиняват рак на мозъка. Сега вече нямате оправдание и ще се наложи да говорите с гаджето си по-дълго по телефона.

Повече чертички = по-добър обхват

Всъщност чертичките показват колко близо се намирате до най-близката мобилна клетка, което далеч не означава, че ако сте близко до нея, връзката ще е перфектна. Има много други фактори, които оказват влияние върху скоростта на интернета и качеството на мобилната връзка, като например колко хора в момента ползват мрежата.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ