Китай срещу Германия: новата китайска марка Lynk има амбициите да изпревари Volkswagen

25.10.2016, 12:45

Ще се цели най-вече в германския пазар

   
 
Китай срещу Германия: новата китайска марка Lynk има амбициите да изпревари Volkswagen

Германия ще е главната жертва на новата китайска марка Lynk в Европа, стана ясно при първото й официално представяне в Берлин. Всъщност Lynk използва платформа и технологии на Volvo, което прави амбициите още по-интересни.

Иначе пъкленият план изглежда така:

Lynk е дъщерна компания на гиганта Geely, който притежава и Volvo, и ще ползва част от техните платформи. Планът на Geely е новата кола да стои над собственото ѝ масово производство, но под премиум сегмента, където територията владее Volvo.

1795070

Първите бомбардировки на пазара:

Моделът 01, ще започне да се предлага в Европа от 2018 година. Идеята на Lynk е да заложи най-вече на продажбите в интернет, но също и да създаде собствена дилърска мрежа, ползвайки и ресурса на Volvo в тази област, който е всичко друго но не и малък. И между другото, над 10 на сто от потребителите в Европа и Северна Америка предпочитат да купят следващата си кола по интернет, показват последните проучвания. Признаваме, стратегията е много добра.

Тоталното унищожение:

За задвижването са предвидени два бензинови двигателя - 1.5-литров с три цилиндъра и 2-литров, които ще се произвеждат в азиатската страна по лиценз на Volvo, разбира се. Работи се и по електрическо задвижване за европейския пазар. Висер посочва като цел пред компанията – годишни продажби от половин милион автомобила до 2022 година.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ