Какви са мъжете според колите, които карат

29.04.2015, 14:05

Стереотипите срещу науката

   
 
Какви са мъжете според колите, които карат

По дефиниция колата представлява мобилен апарат, който превозва хора или товари от точка А до точка Б. Да, обаче автомобилът е нещо повече, особено за един мъж. Зад волана мъжете се чувстваме свободни, изпитваме удоволствие и сила, а ако автомобилът ни е хубав, то тогава увереността и самочувствието ни силно нараства. Независимо дали това е съзнателен процес, много хора съдят за водача по автомобила, който управлява. Верни ли са тези стереотипи вижте в материала, посветен на това какви са мъжете, според колите, които карат.

Пичът със спортна кола

Стереотип: Мъжете, които карат лъскави спортни коли, всъщност компенсират чрез тях някои други, така да се каже, недостатъци в живота си. Бързите автомобили целят да привлекат вниманието на жените.

Наука: Porsche 911 е една от най-разпознаваемите коли в света и често е купувана от мъже, които са работили здраво, за да си я позволят. 87% от купувачите на спортния автомобил са 51-годишни мъже със среден годишен доход от 390 000 долара.

Пичът с камиона

Стереотип: Мъжете, които карат камион, не се притесняват да си цапат ръцете и слабо ги интересува какво мислят другите за тях. Те работят усилено и се радват на малките неща в живота.

Наука: Скорошно проучване установява, че мъжете с камиони са по-привлекателни за жените, в сравнение с водачите на друг вид превозни средства. Според проучването жените заключват, че пичовете с камиони са по-мъжествени, щом успяват да удържат мощния звяр и че имат достатъчно пари, щом успяват да поддържат пълен резервоара на камиона.

Пичът с хибрида

Стереотип: Мъжете, които карат хибриди, са хипита, които се хранят с мюсли, имат колело и са върли защитници на природата.

Наука: Потребителите, които си купуват хибридно превозно средство, са по-практични и по-малко емоционални в решенията си. Основната причина, поради която се купува този тип автомобили, е ниският разход на горене и по-ниските данъци.

Пичът с извънгабаритната кола

Стереотип: Мъжете, които карат тези автомобили, са арогантни и не ги е грижа за околната среда, не уважават парите, безопасността и личното пространство на другите.

Наука: Разбира се, притежаването на толкова скъпо превозно средство е знак за завидно финансово положение, но извънгабаритните коли са много сигурни и безопасни, особено ако се наложи преминаване през сложни и заснежени участъци, например.

Пичът с мускулните кола

Стереотип: Собственикът на тази кола има повече пари, отколкото мозък. В главата му са само гонки, ауспуси, джанти и двигатели.

Наука: Обикновено мускулните коли са произведени между 40-70-те години, а тръпката на хората, които ги притежават, е свързана с обновяването на автомобила и вдъхването на нов, по-мощен живот в него. Днес някои такива коли достигат пазарна цена от 400 000 долара.

Е, оказва се, че да имаш мускулна кола е хоби, като всяко останало, изключвайки това, че е малко по-скъпо.

Пичът с Jeep-а

Стереотип: Мъжете, които карат Jeep Wrangler, са смятани за хомосексуалисти и то не за друго, а защото по някаква причина моделът е станал известен като гей кола.

Наука: Науката не се занимава със стереотипи, а с факти. Този модел на Jeep е предназначен за хора, които обичат да пътуват, настроени са към приключения и спонтанно решават да се насладят на природата. Липсата на покрив пък си е яка екстра през горещите дни.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ