Да заредиш мобилния си телефон за 30 секунди

25.11.2014, 13:17

Възможно е!

   
 
Да заредиш мобилния си телефон за 30 секунди

Колко време е необходимо, за да заредите мобилния си телефон? Най-малко няколко часа, нали? Е, стиснете зъби и изчакайте 2016 г., когато според компанията StoreDot това ще се случва за... 30 секунди.

Израелската компания признава, че създаването на батерия, която позволява такова светкавично зареждане неминуемо ще доведе и до оскъпяване на самите мобилни телефони, но това едва ли изненадва някого. Специалистите във фирмата вече са разработили прототип на батерията, който, естествено, е огромен и размерите му изобщо не са "мобилни".

Създателят и изпълнителен директор на StoreDot Дорон Майерсдорф е убеден, че до 2016 г. колегите му ще успеят да покажат на потребителите компактна батерия, която да се зарежда за половин минута. Смята се, че въпросната батерия ще може да се зарежда 1500 пъти, преди да се амортизира.

Освен специалната батерия за мобилни телефони, StoreDot работят и върху автомобилен акумулатор, който се зарежда за, внимание, 2-3 минути. Изобщо - рай за автоманиаците.

Сами се сещате, че подобни революционни технологии изискват сериозни финансови инвестиции. В горните два проекта са инвестирали хора като руския милиардер и собственик на лондонския футболен клуб Челси Роман Абрамович, който е вложил 10 милиона долара.

Надяваме се съвсем скоро да видим технологията на StoreDot и на българска почва, защото смятаме, че ще пести време, а и енергия.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ